Информацията на президента Владимир Путин явно е стара и невярна.

...
Информацията на президента Владимир Путин явно е стара и невярна.
Коментари Харесай

Борисов: Тръмп е уникален

 " Информацията на президента Владимир Путин очевидно е остаряла и погрешна. Вече имаме 140-150 км прокопани. Как ще бавим " Турски поток "? Ние изчаквахме всички разрешителни от Европейската комисия и Брюксел. Не сме като Драгомир Стойнев и Българска социалистическа партия. Ако бяхме като тях, щяхме да почнем да работим без разрешителни и след това да ни санкционират и глобяват от Европейска комисия. Нищо съзнателно не вършим. Добре пристигнал е президентът Путин, ще отидем и ще забележим по какъв начин се строи. Отправили сме му покана. Строим по 5 км дневно. Всички ни споделят отлично. През България ще минава газ във всички направления. Не желая да влизам в пояснения какво е споделил президентът Путин. Аз знам, че съм направил всичко за България. Имаме всички разрешителни от Европейска комисия и Брюксел. Сега и във Вашингтон ни подсигуряваха, че ще бъдем Газов хъб на Балканите. Това също демонстрира, че няма никакъв проблем и имаме утвърждението на всички за " Турски поток ".

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ премиерът Бойко Борисов, който разяснява думите на съветския президент Владимир Путин, че България съзнателно бави строителството на газопровода " Турски поток ". " Аз имам доста значими срещи, не е единствено тази с президента Доналд Тръмп. Бяхме в Саудитска Арабия, Южна Корея, Япония, Кремъл. Но да бъдеш на камината в Белия дом, дружно с президента Тръмп, вицепрезидента Пенс, държавния секретар Помпейо, е нещо доста огромно и очевидно някои ни завиждат, че сме толкоз лоялни членове на НАТО и Европейски Съюз. Ние сме си изработили тази среща. Доналд Тръмп е извънредно прелестен и здрав човек. Уникален е. Беше квалифициран по всички тематики. Сега желая на огромното мониторче да пуснате срещата ни, не на дребното. Обичам да си се виждам. Не всеки българин е посрещнат от 21 топовни салюта и 500 гвардейци във Вашингтон. Тогава ми стана драго за България. Всичко се дължи на сериозната ни работа ", разяснява Борисов срещата си с Доналд Тръмп. 

" Свободата на медиите в България е доста огромна. Във Вашингтон гледах по какъв начин се бутаха, викаха и крещяха медиите. Стана ми жалост за президента Тръмп. Кажете ми тук коя вест не е достигнала до медиите? Няма значение неприятна или добра за ръководещите. Всичко излиза на бял свят. Президентът Тръмп ясно разбра всичко за България - за енергийната ни диверсификация, за превъоръжаването. Другата седмица идват американски нуклеарни специалисти и персонално ще ги заведа в АЕЦ " Козлодуй " и АЕЦ " Белене ". За Доналд Тръмп догмите също не са значими. Аз желаех да се прати американски експерт за свободата на словото. Писна ми да чувам, че в България няма независимост на словото. Това е повода през вчерашния ден да беседвам 2 часа с " Репортери без граници ".

Искам да ми се дадат обстоятелства. Дайте една вест, която не е излязла по медиите. Олигарси си направиха медии и в този момент настояват, че са издатели и проверяващи публицисти и не могат да бъдат пипани. Аз като приключа с политиката, ще си направя уебсайт и ще кажа, че съм проверяващ публицист и никой няма право да ме пипа. Ще бъда най-хубавият проверяващ публицист. Аз не мога да управлявам автоцензурата в медиите. Отправил съм зов към всички медийни издатели да създадем една рамка и да спрем с тематиката за свободата за словото. Затова съм изискал специфичен американски представител да пристигна и да хванем бика за рогата ", разкри Бойко Борисов.

" Президентът Радев, когато си направи партия и влезе в Народното събрание, тъй като ние сме парламентарна република, тогава може да приказва за промени. Аз не бях склонен с някои неща преди време, направих си партия и влязох в ръководството. Това да направи и президентът Радев. Да влезе в Народното събрание и да трансформира Конституцията. Няма да участваме в неговите съвещания. Това е следващ опит да угажда на Българска социалистическа партия. Те са от една партия. За мен е доста по-важно мнението на Венецианската комисия и ще се преценявам с него. Една от рекомендациите на комисиите е самостоятелен прокурор да проверява основния. Ще обявим всички рекомендации на Венецианската комисия на изключително съвещание в идващите дни ", съобщи Борисов във връзка концепцията на Румен Радев за промени в Конституцията.

" Бисер Петков въобще не се справяше със дилемите си. Беше от дълго време за махане. Не инцидентно и още 5 млн. лв. ще налеем за обществените служащи. Петков не се справяше това е. Виждате и през днешния ден махнахме регионалния шеф на Перник. Махнахме и шефа на ВИК-Перник. Като са спали и не са правили работа, в този момент понасяме отговорност ", разгласи министър председателят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР