Информацията на По света и у нас от снощи беше

...
Информацията на По света и у нас от снощи беше
Коментари Харесай

Фирмите, изоставили контейнерите във Варна, са замесени и в боклука от Бургас

Информацията на " По света и у нас " от нощес беше доказана публично - откриха нерегламентиран отпадък от Италия и на пристанище " Български морски флот Порт Бургас ". Районната прокуратура проверява 20 контейнера, зад които стоят същите компании, внесли и изоставили 20-те контейнера с италиански отпадък във Варна. От прокуратурата търсят притежателите.

От изнесените данни досега излиза наяве, че италианското сдружение " Дентиче панталеоне " е изпратило две колета с боклуци към България. Първата идва на пети септември в едно от бургаските пристанища, което е на концесия на братя Домусчиеви. Месец по-късно в пристанище Варна-Запад дебаркира транспортен съд с 25 контейнера. Получател и на двата товара е българското комерсиално сдружение " Блацион " ООД.

Както в Бургас, по този начин и във Варна контейнерите са били с режим краткотрайно депозиране за период до 90 дни, а пратката е била заявена като пластмасови боклуци и каучук. Разследващите и на двете места са открили противоречие сред заявения и част от наличния боклук. Експертизи би трябвало да покажат какъв тъкмо отпадък е внасян у нас.
Кристина Боева, представител на районна прокуратура - Варна: Към сегашния миг не престават да се правят огледи на контейнерите. До този миг е осъществен оглед на 8 контейнера.
От прокуратурата чакат информация от италианските управляващи по отношение на компанията спедитор " Дентиче Панталеоне ", която е записана в Авелино.

Разследващите би трябвало да открият дали притежателите на компанията адресат - македонските жители Блаже Христовски и Горан Ангелов, живеят на територията на България или ще бъдат търсени със съдействието на Северна Македония. Издирват се и съдружниците им Ецио Боче и Винченцо Трассари.
Кристина Боева, представител на районна прокуратура. Варна: В момента по линия на интернационално оперативно съдействие се открива местонахождението на лицата. До този миг няма връзка и контакт със същите, само че се работи по въпроса.
И през днешния ден екипът ни направи опит да се свърже с българското комерсиално сдружение " Блацион " ООД. На адреса посочен в Търговския указател нямаше никой, а чиновниците в постройката описаха, че не са чували за сходна компания. Според данните в регистъра активността на сдружението обгръща богата гама от действия от преправка и търговия с битови боклуци до хотелиерски и ресторантьорски услуги.

От Окръжната прокуратура в Бургас обявиха, че ще дадат повече информация за новооткритата пратка в понеделник.
 България желае подпомагане от италианските управляващи за следствието на боклука България желае подпомагане от италианските управляващи за следствието на боклука
Днес на пристанище Варна Запад ще продължи отварянето на контейнерите с отпадък, разследван от варненската прокуратура.
Още по тематиката Казусът с боклука
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР