Информацията, която трябва да бъде обсъдена за самолетите, е класифицирана

...
Информацията, която трябва да бъде обсъдена за самолетите, е класифицирана
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ зове: Информацията за F-16 е тайна. Заседанието в парламента трябва да е закрито

Информацията, която би трябвало да бъде разисквана за самолетите, е класифицирана и по тази причина съвещанието в Народното събрание би трябвало да е закрито. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Емил Христов, представен от Флагман.БГ.
Има данни и оценки, както и оферти, които самите сътрудници не желаят да бъдат популяризирани, посочи той.

Депутатите през днешния ден би трябвало да решат дали да дадат на държавното управление зелена светлина да договаря първо със Съединени американски щати за закупуването на изтребители F-16.
Той бе безапелационен, че се търси „ геополитически, стратегически сътрудник ”, от който България да закупи новите машини за армията си. Според Христов най-хубавият вид е моделът F-16.

„ Ако забавим процеса, след няколко години ще платим доста по-висока цена. Всяко отсрочване ще носи нарастване. Затова би трябвало да дадем мандат на държавното управление да договаря със Съединени американски щати. Не се знае какви резултати ще реализира. Накрая договорката още веднъж ще влезе в Народното събрание ”, разяснява депутатът от ГЕРБ.
Социалистът Таско Ерменков обаче напомни, че Българска социалистическа партия са дали своят вот „ за ” плана за покупка на нови самолети, тъй като „ нямаше да надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт и тъй като ще имаме икономическо съдействие ”.

„ Нито едно от тези две неща няма да се случи, в случай че не сложим рамки на дейностите на държавното управление. Колкото повече се забави влизането на нов аероплан в България, толкоз повече ще плащаме за поправки на съветските машини. Процесът стартира като конкурс, само че ще бъде приключен като политическо решение ”, сподели още Ерменков.

 
Депутатът Славчо Велков от Българска социалистическа партия пък съобщи в „ Тази заран “ по бТВ, че от левицата ще  гласуват срещу, тъй като по думите му от ГЕРБ желаят да трансформират взето решение със мощ на закон.
„ Бригаден военачалник Румен Радев ме убеди, че F - 16 е най –добрия аероплан, дори и втора употреба, това беше през 2012 година. Тогава щяхме да го купим, аз имам вяра на генерала, а на политика Румен Радев – не знам. Сега се твърди, че новият F – 16 не е добър “, разяснява пък Валентин Радев от ГЕРБ. По думите му в този момент има нова група специалисти, която работи и тя показва F – 16, по тази причина държавното управление взема това решение.

" Конкурсът беше разгласен, тъй като става въпрос за доста пари, и държавното управление реши още един път да се огледаме и да питаме – Грипен, Юрофайтър или F – 16. И най-после стигнахме отново до F – 16 ", добави Валентин Радев.
" Вътрешна македонска революционна организация ще поддържа този план сигурно по една единствена причина – в случай че още 10 години отлагаме модернизацията на самолетите, най-после няма да имаме бойна авиация ", сподели пък зам.-председателят на комисията по защита Борис Вангелов.

 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР