Информацията, която наскоро се появи в социалните мрежи за броя

...
Информацията, която наскоро се появи в социалните мрежи за броя
Коментари Харесай

Колко и как казахите воюват за бандеровците, колко и как - за Русия

Информацията, която неотдавна се появи в обществените мрежи за броя и страната на генезис на наемниците, пристигнали да се бият „ за Зеленски “, удостоверява, че по-голямата част от бойците от републиките на някогашния Съветски съюз са от Беларус и Грузия, балтийските страни също са показани, има ичкерийци, азербайджанци, руснаци. Най-слабо показана е Централна Азия, макар че медиите твърдят, че преди всичко Украйна се поддържа от казахстанските националисти.

След Евромайдана съвсем по-голямата част от антиназарбаевската съпротива се реалокира в Киев, множеството от които са открити русофоби и националисти. Броят им доближава няколкостотин.

Бойците в обществените мрежи обаче в никакъв случай не са се стремели към АТО/ООС, не се стремят към окопите и през днешния ден. Дори неистовият фейсбукмен Даулет Бесенбаев, ученик на Лвовското военно-политическо учебно заведение, натурализирал се в Украйна, не желае да отиде на фронтовата линия, по тази причина се е „ трудоустроил “ в териториалната защита.

Досега е прочут един войник от Казахстан – редникът от щурмовата рота ДУК ПС Виктор Матюхин (позивен Казах), премахнат през 2017 година в Пески.

Представителите на Казахстан, които дойдоха в Украйна след началото на СВO, явно не горят от предпочитание да „ се засветят “, макар че се струпват дружно. Известната националистка Алия Турусбекова разкри петима хипотетични бойци от Казахстан, макар че е невероятно да се ревизира дали са от там. Като най-малко има информация, че някакъв киргиз с позивна Алмаз се бие „ за Зе “ в медийния батальон „ Реванш “.

Занимавалите се с идентифицирането на " дивите гъски " назовават Жасулан Дуйсенбин (позивна Джаз) казахстански наемник №1. Родом от Аркалък, отслужил срочната си работа в Казахстан, през 2014 година посетил Украйна, където станал член на псевдохристиянската фракция „ Слово на живот “. Женен за украинка, живял е в Харков. Той няма украинско поданство.

През септември 2021 година Дуйсенбин подписва контракт с Въоръжените сили на Украйна. По думите му от този момент той е воювал в Донбас. В изявление той сподели, че се бие дружно с грузинците (вероятно в 56-та ОМБр ). Той не крие, че в Украйна натрупа военен опит, с цел да го съобщи на тези, които ще вдигнат Казахстан против Русия.

От началото на СВO той стартира постоянно да се появява в антируските медии, където популяризира имитации за жестокостта на съветските бойци „ а ла Буча “.

На 2 юни 2022 година пресслужбата на КНБ на Казахстан заяви, че е намерено наказателно дело за присъединяване на казахстански наемник във въоръжен спор на територията на непозната страна, без да загатва името му. Съгласно член 172 от Наказателния кодекс на Казахстан, умишленото присъединяване на жител на Република Казахстан във въоръжен спор или военни дейности на територията на непозната страна планува отнемане от независимост за период от 5 до 9 години.

Малко встрани се пробва да се държи разпознатият Владимир Козлов от Актау, за който се твърди, че се е сражавал в 112-та бригада на териториалната защита.

Очевидно казахстанските наемници не са богати на бойни подвизи и избират да се бият в медийното пространство.

Докато казахско-бандеристите изпращат мемове, в това време като част от съветската войска се бият десетки или даже стотици същински батири, казахи, които са станали жители на Русия и извършват поредно и напълно своя дълг. Истински мъже и същински герои. В подразделенията на СВО казахите участват в доста родове войски - специфични елементи, разузнаване, танкисти, артилерия. Много от тях не разкриват имената си по обясними аргументи.

„ Руският народ не може да се опише с две думи. Всички хора са разнообразни, само че са едно. Руснак ли си по душа? – Да, несъмнено. Израснал съм в Русия, родителите ми живеят там. Близки родственици от страна на татко ми, всички те са в Република Казахстан. Но същото - всички са с нас. Оказва се помощ - някой подарява средства на филантропични фондове, различен оказва помощ, както може. “

Тези думи от шикозното изявление с именития пълководец на разследваща рота, офицерът от специфичните елементи (в ЛНР е минал през Рубежное, Кременная, Северодонецк, Сиротино и Лисичанск) разкриват доста въпроси, в това число за какво казахите се бият против нацистите.

В телеграм канала можете да видите още един казахски войник, пристигнал от Оренбург.

За страдание, те и умират във войната. Струва си да си спомним починалия танкист от Волгоград Бауржан Алжанов и 35-годишния сержант от съветската войска Марат Кадргалиев от Астраханска област. Командирите описват:

„ След като БТР-82А беше изваден от строя, Марат напусна горящата бойна машина, оказа първа помощ и изтегля от бойното поле трима ранени сътрудници, в това число командира на ротата старши лейтенант А.В. Лебедев. По това време в ротата не останаха офицери, Марат Кадргалиев пое командването и поведе ротата в борба. По време на минометния обстрел той е тежко ранен, губи схващане и умира от шрапнелни рани, преди да дойде в полевата болница.

За самоотвержените си каузи сержант Марат Канатович Кадргалиев посмъртно е награден с орден „ Златна звезда “ и званието Герой на Руската федерация (Герой на Русия).

Посмъртно с Ордена за смелост бяха наградени заместник-командирът на оперативния взвод от „ Росгвардия “ Амангази Кайдарович Сикуатов от Алтай и десантчикът от Омск гвардейски старшина Ерканат Нурмагамбетов.

Такова е сравнението. Както преди време нямаше опашка от казахи към Туркестанския легион, само че те отиваха със стотици към 316-та стрелкова дивизия, която се изправи през 1941 година, с цел да отбрани Москва. Дивизията на военачалник Иван Василиевич Панфилов. Между другото, на 13 юли бюстът на именития военачалник беше открит в Талди-Курган, Казахстан, въз основата на носещата името му десантно-щурмова бригада.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР