Информацията е от офиса на Луганската народна република. “През изминалото

...
Информацията е от офиса на Луганската народна република. “През изминалото
Коментари Харесай

Напрежението в Донбас остава високо. Зеленски мобилизира запасняците

Информацията е от офиса на Луганската национална република.

“През миналото денонощие на 22 февруари 2022 година бяха регистрирани 114 нарушавания на режима на преустановяване на огъня от въоръжените сили на Украйна, в това число с потребление на тежко въоръжение “, се споделя в изказване на Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня.

Отбелязва се, че по време на обстрела са употребявани гранатомети RPG-7, SPG-9, AGS-17. В резултат на обстрела в Березовски са починали двама цивилни. Убит е военнослужещ на ЛНР. Освен това са развалени седем жилищни здания в село Весела гора, а една къща е разрушена в Золоте-5.

“Интерфакс” оповестяват още за детонация наоколо до хранилище за тролейбуси в Луганск. Случилото се е несъмнено като " терористична офанзива " от Съвместния център за надзор и съгласуваност на прекратяването на огъня. Отбелязва се, че на мястото на детонацията работят оперативни служби и органите на реда.

На фона на протичащото се президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че ще активизира военните от запаса.

" Говорим извънредно за жители, причислени към оперативния запас ", сподели той във видеообръщение във вторник вечерта.

Решението на Зеленски е стимулирано с потребността от повишение на готовността на украинската войска за всички вероятни промени в оперативната среда. Все още няма потребност от обща готовност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР