Информацията, че действащата Наредба за реда и условията за пътуване

...
Информацията, че действащата Наредба за реда и условията за пътуване
Коментари Харесай

Центърът за градска мобилност: Двама или повече души могат да пътуват с талон от 10 билета

Информацията, че настоящата Наредба за реда и изискванията за пътешестване в публичния градски превоз на София разрешава двама или повече души да пътуват с билети от един ваучър за 10 пътувания провокира сериозен публичен интерес, защото това не е отразено в нея. Изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) на Столичната община Христиан Петров посочи, че " жителите могат да пътуват с карта от 10 билета без да демонстрират ваучър №10 ".

В наредбата, оповестена на уеб страницата на общината, в приложение 2, т.1.3 написа, че това е " карта с талони за 10 еднократни пътувания за един пасажер ". Никъде не се загатва, че талоните могат да се употребяват и от различен пасажери.

" Дневник " потърси обяснение от Центъра за градска подвижност.

" Текстът в наредбата в действителност е подобен, само че задачата е не да се лимитират жителите, а да се избегне опцията търговци да стартират да продават поединично билети от тази карта, а не в комплект. Те са с единична стойност 1.20 лева, единствено когато са в комплект от 10 талона. Единичните билети костват 1.60. За нас е значимо тази карта за пътешестване да се продава единствено с една касова записка. Така че с тази карта могат да пътуват и двама, и трима, като си перфорират билетите ", обясниха от ЦГМ.

Засега с талона от 10 билета не може да се пътува в метрото, само че и тази бъркотия скоро ще бъде поправена, увериха от ЦГМ.

Въпреки измененията в наредбата, с които отпадна условието при пътешестване с такава карта постоянно да се демонстрира и ваучър №10, и в този момент върху билетите, които се продават, си стои надписа " Важи единствено с ваучър №10 със същия номер ". Този текст е заблуждаващ и от пресцентъра на Столичната община обясниха, че евентуално талоните са отпечатани от дълго време и по тази причина са с това условие, което към този момент е отпаднало.

В настоящата разпоредба за пътешестване в градския превоз член 12 показва кои са нередовните документи за пътешестване:

1. персонализиран превозен документ, публикуван на разположение, друго от ползвателя;
2. фалшифициран превозен документ;
3. персонализиран превозен документ, непридружен от документ за идентичност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР