Информацията, че дългогодишният спонсор на пловдивския мъжки Академик - Бултекс

...
Информацията, че дългогодишният спонсор на пловдивския мъжки Академик - Бултекс
Коментари Харесай

Президентът на Акадeмик : Търсим спонсор с възможности от сорта на Лукойл в Левски

Информацията, че дългогодишният спонсор на пловдивския мъжки Академик - Бултекс 99 - отдръпва името си от това на тима, само че ще остане покровител за клуба, разбуни духовете измежду почитателите на баскетбола в Пловдив. Ето какво сподели президента на клуба Васил Врачев пред Marica.bg:

Малко като гръм от ясно небе идва решението на спонсора Бултекс 99 да отдръпна името си. Това в действителност ще се отрази ли отрицателно на тима?

- Вижте, в действителност Бултекс 99 не се отдръпва от уговорките си към клуба. Вече десета година отношението от тяхна страна към нас е съвършено. Поетите задължения се извършват. Виждането на управлението на Бултекс 99 в лицето на Стефан Башев е, че с този ход се отваря опция Академик да откри някой спонсор с огромни благоприятни условия от сорта на Лукойл в Левски. Съгласете се, че е нелогично тимът да се споделя Академик Бултекс 99, а главният паричен поток да идва от друга компания.

Баскетболът, а и целият свят е изправен пред страхотна криза. Въпреки това смятате ли, че Академик ще може да надгражда триумфите от последните години?

- Да, обстановката е доста комплицирана, само че аз съм оптимист. Винаги съм вярвал, че градим нещо с бъдеще. Ще отбележа, че има и мотиви за оптимизъм. Всичките ни тимове - 10, 12, 14,16 години и старшата, са преди всичко до спирането на шампионатите. Забележете - имаме единствено един изгубен мач в Старшата. На първо място сме и в Балканската лига.

Тази конкуренция приоритет ли ви е?

- Не, ние се надявахме на присъединяване във крайна четворка там, това и постигнахме. Но апетитът идва с яденето.

Всички тимове ще бъдат нови до подновяването на играта през септември. Може и да не се получи.

- Ние също ще бъдем с нов тим. Знаете, че чужденците ни всяка година са нови. Взимаме играчи, които да употребяват Академик като трамплин за изстрелване или реновиране на кариерата си. За Балканската лига ще кажа, че въпреки всичко изискването е през септември да имаме най-малко 7 играчи от досегашния си състав.

Какво е най-важното, което ще желаете да извършите през новия сезон като селекция и развиване на клуба?

- За мен приоритет е основаването на наш втори тим в А група. Това е нещо, за което постоянно съм мечтал. Така ще има къде да играят момчетата ни, които не пробиват незабавно при мъжете. Ще могат да учат примерно в университета и да играят в А група. След това на 23 години, в случай че не са пробили в НБЛ, то е ясно, че баскетболът няма да им е главно занятие.
Във втория тим водачи ще могат да са момчетата от първия, които не са титуляри там. Ето да вземем за пример Мартин Сотиров може да е водач там, до момента в който се наложи твърдо при мъжете. Той има контракт с нас за още две години. Надявам се и Адриан Секулов да остане при нас.

И въпреки всичко има ли момчета, които скоро ще пробият при мъжете?

- Това е сложен развой. Виждате, че през последните години в България има вакуум на родни фрагменти. Затова има и доста чужденци. При нас има оживление. За мен тимът ни до 16 години с треньор Йордан Иванов е евентуален първенец. Виждате тази година при мъжете се включват и означават игрови минути и точки Йоанис Кикрилис, Кръстомир Михов, Марио Боянов, Калоян Радичев и Георги Инджов.

Няма ли да тъпче Академик на едно място тази година след тази декада на надграждане?

- Няма. Точно по тази причина идва и препоръчаната от Бултекс 99 смяна, с цел да дръпнем нагоре. Оптимист съм.

https://www.marica.bg/

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР