Информация за текущи и предстоящи инициативи по пътна безопасност, статистика

...
Информация за текущи и предстоящи инициативи по пътна безопасност, статистика
Коментари Харесай

Служителите на реда предприеха мерки за осигуряване на спокойна и безопасна учебна година за децата в област Видин

Информация за настоящи и идни начинания по пътна сигурност, статистика за пътнотранспортния травматизъм и подхванатите ограничения от органите на реда за обезпечаване на спокойна образователна година, показаха на брифинг пред публицисти комисар Петър Петров – шеф на отдел „ Охранителна полиция “ и основен контрольор Владимир Герасимов – шеф на бранш „ Пътна полиция “ в ОДМВР-Видин.
Традиционната акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “ ще се осъществя за времето септември – октомври 2021 година
Периодът от 15 до 22 септември е разгласен за Седмица на детската пътна сигурност под надпис „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай разпоредбите! “.
Денят на предварителната защита ще се организира на 21 септември, разгласен от министъра на вътрешните работи за Ден без починали на пътя.
На национално равнище седмицата и денят на предварителната защита ще преминат в подтекста на Дните на сигурността на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL Safety Days).
По време на Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност при присъствено образование и при съблюдаване на противоепидемичните ограничения ще се проведат беседи с първокласниците и техните родители за рисковете от тежки пътни катастрофи с присъединяване на деца.
И през тази образователна година – в съгласие с РУО-Видин, ще продължи изнасянето на 10-минутни беседи по пътна сигурност от чиновници на Пътна полиция.
Отдел „ Охранителна полиция “ и бранш „ Пътна полиция “-Видин имат подготвеност да поддържат и вземат участие в превантивни начинания по пътна сигурност - проведени от учебни заведения и детски градини, фокусиращи вниманието върху спазването на разпоредбите за придвижване.
В седмицата преди първия образователен ден чиновниците на регионалната дирекция и районните ръководства във Видин, Белоградчик и Кула започнаха нужните ограничения за обезпечаване на спокойна и безвредна образователна година за децата и учениците в района.
Служителите на реда организираха работни срещи с управленията на охранителните компании - ангажирани с защита и пропускателен режим в образователните заведения, конкретизиран е механизмът на взаимоотношение сред служителите на реда и охранителите.
Съвместно с инспектори от районните пожарни служби полицейските чиновници реализираха охранителни обследвания на постройките на учебните заведения и детските градини в региона.
Служители от районните ръководства и бранш "Пътна полиция " направиха огледи на сигнализацията и пътната маркировка, уличното осветяване, защитните огради и пешеходните ограждения в регионите на учебните заведения и детските градини. За установените нередности изпратиха сигнални писма до общинските администрации и стопаните на пътя. В едномесечен период следва да бъде получена противоположна информация за подхванатите от тях дейности.
Планирани са систематични инспекции в питейни и увеселителни заведения, за недопускане наличието на малолетни и малолетни, както и продажбата на алкохол и тютюневи произведения на деца. Активизиран е контролът на комерсиалните обекти наоколо до детски и образователни заведения за недопускане продажбата на неразрешени произведения. При нужда на съображение чл.65, ал.1 и 2 от ЗМВР, на нарушителите ще се сформират писмени протоколи за предизвестие.
В делничните дни на образователната година ще има полицейско наличие в регионите на учебните заведения с превантивна цел – първоначално и в края на образователните часове.
Полицейските дежурства имат задача да наблюдават за продажбата на наркотични субстанции в регионите на учебните заведения. Предприети са спомагателни оперативни и превантивни ограничения против уличното наркоразпространение, не престават и профилираните полицейски интервенции, ориентирани против наркопрестъпността в област Видин.
Отдел „ Охранителна полиция “ в регионалната дирекция и управленията на трите районни ръководства са в непрестанен режим на връзка с РУО-Видин, шефовете на учебните заведения и детските градини, както и с представители на общинските администрации по всички настоящи въпроси, свързани с детската сигурност през новата образователна година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР