Информация за появата на следващото поколение PlayStation конзоли започна да

...
Информация за появата на следващото поколение PlayStation конзоли започна да
Коментари Харесай

Всичко, което знаем за Playstation 5 до този момент

Информация за появяването на идващото потомство PlayStation конзоли стартира да се появява все по-често. Очаква се от Sony да ни обезпечат величествен скок във връзка с продуктивността.

Това ще стане с помощта на 8-ядрен процесор на AMD, основан на новата 7nm Zen 2 архитектура. Видеокартата ще е основана на Radeon Navi платформата.

Очакваме поддръжка на 8K графики, ray tracing и 3D тон. Обещават ни ново SSD, което да понижи фрапантно времето за зареждане на игрите, както и противоположна съгласуемост с PS4.
Да разгледаме в малко повече детайлности
Всичко стартира през октомври предходната година. Тогава президентът и изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида публично разкри проектите за идната подпора. Той беше сбит и тогава прочетохме във Financial Times просто:

 „ В този миг мога да кажа, че ще би трябвало да предложим хардуер от последващо потомство. “
През февруари стартира да се разисква възможен прозорец от време, в който би трябвало да забележим премиерата на конзолата.
Повечето източници показаха, че това ще стане в по-късната част на 2020 година. Това съответствува с прогнозите на Sony, които гласят, че през март 2021 е заложен спад в доходността на корпорацията – на елементарен език може да значи огромна инвестиция директно преди този момент.
След това през април видяхме Mark Cerny в изявление за Wired, което ни донесе информацията за хардуера под капака на конзолата.
Няма да повтаряме това, което посочихме нагоре, само че ще прибавим още няколко забавни неща от диалога с основния проектант на PS4. Новото SSD е направило допустимо fast travel опцията в Spider-Man да се прави за под секунда, спрямо 8-те секунди при PS4. Използвана е ранна версия на комплекта за разработчици. Cerny удостовери, че през 2019 няма по какъв начин да забележим конзолата, само че към този момент разработчиците са почнали да получават нужните принадлежности за работата им по планове за PS5.
През май получихме информация какво ще се случи с поддръжката за PlayStation 4.
Поне още три години конзолата ще остане във вниманието на Sony. Ще забележим по-бавен преход към идващото потомство и най-малко първоначално ще има нови заглавия, които ще бъдат пускани и за двете конзоли.

По време на инвеститорска среща е направена гореспоменатата проява със Spider-Man. Конзолата е посочила и забележителни качества за боравене с динамичните карти, които зареждат играта на порции, съгласно придвижването на играча в действително време. Тук към този момент няма да виждаме класическия въртящ се кръг или екран за пауза сред другите райони.
Този месец, въпреки и компанията да пропуща E3, получихме още публична информация.
Тя бе публикувана от CNET след изявление с новия шеф на гейминг дивизията на Sony Jim Ryan. Той показа, че ще можем да играем на 4K с периодичност на освежаване от 120Hz. Той разгласи упоритостите на компанията за последващо равнище услуга за стриймване на игри, само че без елементи. Друго забавно нещо е, че ще се вкара опция за прекачване на постигнатия напредък в една игра сред другите генерации конзоли.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР