Информация за над 27 хил. км от инфраструктурата в България

...
Информация за над 27 хил. км от инфраструктурата в България
Коментари Харесай

27 000 км инфраструктура са в електронна платформа

Информация за над 27 хиляди км от инфраструктурата в България към този момент се поддържа в Географска информационна система платформата “Единна осведомителна точка ”. Министерство на околната среда и водите е пионер в потреблението на Географска информационна система системите у нас - за ръководство на “Натура 2000 ", водните запаси, естествени паркове, биоразнообразие, риск от наводнения.

Това стана ясно по време на конференция, отдадена на Световния ден на Географските осведомителни системи (ГИС). Той се празнува за 21-а година в България. Организатор на събитието е ЕСРИ България.

“В наши дни не можем даже и да си представим какъв би бил животът без географските осведомителни системи. Те са не просто приложения, само че и инструмент за взимане на осведомени, виновни и значими политически решения на държавно и локално равнище ”, сподели при откриването министърът на превоза Росен Желязков. Той цитира и създателя на Географска информационна система Джак Данджермон: “Използването на Географска информационна система се лимитира единствено от въображението на тези, които го употребяват ”. Той напомни и,че планът “Единна осведомителна точка ” беше приключен тази година от транспортното министерство

На откриването беше и зам.-посланикът на Съединени американски щати у нас Джъстин Фридман, зам.-министърът на околната среда Красимир Живков, а българският еврокомисар Мария Габриел поздрави гостите с видеообръщение.

Адриано Баптиста от Сателитния център на Европейски Съюз и Франциско Нобре - зам.-председател на Европейската асоциация на незабавните повиквания, демонстрираха нови Географска информационна система приложения за разбор, обмисляне и решения за потребностите на сигурността, ръководството при рецесии, търсенето и спасяването, незабавните повиквания на 112 и правоприлагането. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР