Информация за лагер в Украйна, където деца са обучавани да

...
Информация за лагер в Украйна, където деца са обучавани да
Коментари Харесай

В Украйна обучават деца да стрелят с калашници, признават западни медии

Информация за лагер в Украйна, където деца са обучавани да стрелят от автомат „ Калашников” стана съществена тематика в няколко европейски медии.
Телевизия „ Евронюз” сподели лагер в Тернополска област, където е видяна сходна процедура. В репортажа се отбелязва, че учащият е член на радикалната националистическа партия „ Свобода”, който е воювал в Донбас.
Той казвал на децата от 8- до 16-годишна възраст, че може да стрелят против жителите на разбунтувалите се Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР). Детските лагери на радикалните групировки се финансират от министерството на младежта и спорта на Украйна, разкрива „ Евронюз”.
„ Видяхме известията, на които се позовавате… Украйна би трябвало да съблюдава интернационалните си задължения по отношение на отбраната на децата, а също да се бори против разпалването на омраза”, съобщи за организация РИА-Новости служител от структурите на Европейски Съюз.
По думите му „ министерството на младежта и спорта на Украйна разгласява мнение, в което се прецизира, че упоменатият в известието лагер, не получава държавна помощ”. „ В същото време чакаме, че украинските управляващи ще осъдят сходни дейности, ще ги предотвратяват в бъдеще и ще вземат ограничения по потвърдените случаи”, добави служителят.
Материали за лагерите разгласиха и организация Associated Press, и вестник Washington Post.
В Украйна има над 10 детски радикално-националистически лагери, съобщи по телевизия „ Русия-1” непрекъснатият представител на Русия в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Александър Лукашевич.
Той добави, че съветската страна ще упорства пред ОССЕ да извърши инспекции на тези лагери и към този момент е повдигала този въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР