Информация сочи, че за да избегне поражения от търговската война

...
Информация сочи, че за да избегне поражения от търговската война
Коментари Харесай

Основателят на Foxconn поиска Apple да премести производството си от Китай в Тайван

Информация сочи, че с цел да избегне провали от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, Apple е почнала да се допитва до доставчиците си за опциите производството да се измести отвън Китай. Основателят на една от тези компании е доста щастлив от този ход, изключително в случай че изместването е към Тайван.

Основателят на Foxconn Тери Гоу счита, че е изцяло допустимо индустриалните мощности, които работят за Apple, да изоставен Китай. Той отбелязва това по време на годишната среща на акционерите на Foxconn, където се отдръпва от поста си на ръководител. Причината за отдръпването му е, че той ще се заеме с акцията си за президентските избори в Тайван.

„ Призовавам Apple да пристигна в Тайван. “, споделя Гоу.

През май месец Китай разгласи подготвеност да вдигне митата за артикули Съединени американски щати с 25%, с цел да се опълчи на проектите на Доналд Тръмп в същата посока. По-рано тази седмица от Apple са изпратили писмо до комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтизър. Изразяват терзанието си, че тези мита ще понижат приноса на компанията към щатската стопанска система.
Foxconn не са дали отговор на запитванията на медиите по тематиката към този миг.
Компанията е най-големият снабдител на Apple и разполага със стотици хиляди чиновници, работещи в 12-те индустриални комплекси в Китай, с цел да са вероятни доста от достиженията на Apple.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР