Информационното издание Mil.eastday обясни защо Крим е главоболен за много

...
Информационното издание Mil.eastday обясни защо Крим е главоболен за много
Коментари Харесай

Москва надхитрила разузнаването на Запада за силите си в Крим

Информационното издание Mil.eastday изясни за какво Крим е главоболен за доста страни в света, а всевъзможни военни дейности в района мигновено ще привлекат особено внимание.

Световни издания пишат, че от 2014 година съветският полуостров станал място за опълчване на Вашингтон и Москва поради другата трактовка на събитията към украинския майдан и метода на присъединение на Крим към Русия. На лице е спор на ползи и желанието на Съединени американски щати да вкарат Украйна в своята зона на ползи, на което Кремъл противодейства, заяви Блиц.

Особено внимание в Крим провокират дейностите на съветските управляващи, в случай че пък са свързани с военна активност. Неотдавна в Крим са ситуирани най-новите ЗРК С-400, а руснаците провели на полуострова учения на войски от Противовъздушна отбрана, заяви китайският ежедневник Reference News.

„ Наблюдателите” обръщат внимание на огромния брой надувни макети на ЗРК. Китайците останали възхитени от тяхното качество, защото те не се различавали от същинските бойни системи. Журналистите от китайското издание акцентират, че маскировката на съветските комплекси евентуално е доставила на Запада голям брой проблеми поради нуждата да проучват началните неправилни сведения за огромния брой С-400 в Крим.

Авторът отбелязва, че Русия ослепително употребила опита на немския военачалник Ервин Ромел (Лисицата на пустинята) срещу британците в Африка по време на Втората международна война. Германците нямали бойна техника, само че създали макети и повърхностно ги маскирали. Ефектът бил реализиран.

Сега Русия прави същото в Крим, заставяйки самоуверените западни разследващи служби да надценят своите благоприятни условия при погрешно разчитане на сателитни фотоси.

Русия със своите военни учения изпълнила две задания: Първо, тактиката на Москва заставила службите да се усъмнят в своите благоприятни условия при установяване на броя на бойните системи. Второ, РФ още един път сподели, че Крим е стратегически значима територия, която Кремъл няма да отстъпи на Запада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР