Информационно обслужване АД, която е с мажоритарен собственик Министерство на

...
Информационно обслужване АД, която е с мажоритарен собственик Министерство на
Коментари Харесай

"Информационно обслужване" ще поддържа системите на Агенцията по вписванията

" Информационно обслужване " АД, която е с мажоритарен притежател Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, е определената компания за поддръжка на системите на Агенцията по вписванията, оказва се от известие до медиите. Тя е предложила най-ниска цена от участниците в състезанието - 402 хиляди лева без Данък добавена стойност. Договорът ще бъде за една година.

Оферти са подадени от три компании, които дават отговор на условията - CNSys, Телелинк и " Информационно обслужване " АД. Обхватът на дейностите по заданието включва наблюдаване и ръководство на систематичен програмен продукт, системи за ръководство на бази данни (СУБД) и връзки на Агенцията по вписванията. Обществената поръчка беше оповестена на 15 април, откакто договорът с предходния реализатор - " Лирекс БГ " изтече на на 3 май.

В контракта са заложени периоди за реакция от страна на компанията, при настъпване на друга степен на отклонения във действието на съответната инфраструктура. Според техническите условия поддържащата компания би трябвало да прави непрестанен разбор на работоспособността и действието на връзките на Агенцията, да проучва трафика и да изготвя оферти за усъвършенстване на работата им.

" Информационно обслужване " ще би трябвало да извърши изцяло проучване на съществуващата информационно-комуникационна инфраструктура на Агенцията на физическо и логическо равнище и да актуализира актуалната или да изготви нова детайлна техническа документи, която да поддържа по време на периода на контракта.

За пръв път от 10 години има ново изискване пред компаниите - да разполагат с екип от общо 12 висококвалифицирани специалисти с разнообразни софтуерни компетентности, които ще реагират при положение на произшествия, свързани със сигурността. Двама от тях би трябвало да бъдат разполагаем на място. До момента Агенцията е имала условия за общо 4 експерти, които да обслужват поддръжката, и не е поставяла изискването да има специалисти.

През август 2018 в продължение на към 20 дни Търговският указател не работеше, като публично не бе оповестена повода за това. Проблемът докара до промяна в ръководителя на ведомството, който се наложи през есента да разгласи поръчка за покупката на още памет, с цел да не спре работата на организацията поради неналичието на място за предпазване на постъпващата при нея информация.

В края на януари държавното управление включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност. Управляващите мотивираха решението си с това, че е нужно да се подсигурява естественото действие на организацията, което постанова преосмисляне на съществуващата система за сигурност и въвеждането на спомагателни ограничения, функции, верификационни и контролни механизми.
На организацията е предоставено да води и поддържа Имотен указател, Регистър БУЛСТАТ, Търговски указател, Регистър на юридическите лица с нестопанска цел и Регистър на имуществените връзки сред съпрузите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР