Информационният сайт Daily Star съобщи, че руската дизел-електрическа подводница от

...
Информационният сайт Daily Star съобщи, че руската дизел-електрическа подводница от
Коментари Харесай

Daily Star: Руска „подводница-призрак” силно притеснява НАТО

Информационният уебсайт Daily Star заяви, че съветската дизел-електрическа подводница от план 636.3 „ Варшавянка ”, която тази година незабелязано за военните съдове на НАТО мина през водите на Средиземно море, и нанесе удар по терористите в Сирия, същински разтревожила Военноморски сили на НАТО и на Съединени американски щати. Западните специалисти смятат, че сходна интензивност на подводниците може да реализират ниво, особено за времето на „ Студената война ”. Руската „ подводница-призрак” може да стане причина за „ втора Студена война” и съгласно Daily Star провокира съществени опасения в Съединени американски щати. Независимо че в НАТО бяха предизвестени за съветските маневри, а в района бяха събрани противоподводни кораби, съветската подводница се промъкнала неусетно. Коментаторът на изданието Алекс Кларк е убеден, че този случай е умишлен и е добра реклама за съветското оръжие.

Представители на НАТО са съществено обезпокоени, че Русия в границите на възраждащата се „ студена война” ще употребява сходни тихи подводници като мотив за въздържане на Съединени американски щати.

Алекс Кларк смята, че РФ ще строи такива подводници освен за себе си, само че и за износ. След сполучливата маневра доста страни към този момент се заинтересували от безшумните подводници, като се надяват руснаците да разработят за тях атомна версия.

СПРАВКА БЛИЦ:
В съветския флот има 6 подводници от план 636.3, в Китай са 10, има ги в Алжир и Виетнам.
Безшумността се реализира с двоен корпус, прибиращи се кормила, амортизиращи платформи за моторите, специфични външни покрития. В НАТО е получила прозвището „ Черна дупка”

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР