Информационният портал на руското Министерство на извънредните ситуации беше превърнат

...
Информационният портал на руското Министерство на извънредните ситуации беше превърнат
Коментари Харесай

Информационна диверсия – хакери подмениха данни в страницата на руско министерство

Информационният портал на съветското Министерство на изключителните обстановки беше трансфорат в агитационен уебсайт. Малко след 22 часа на 16.03. консуматори на Интернет откриха, че на страницата на Министерството на изключителните обстановки (МЧС) в Русия е ситуирано изключително извънредно наличие.

Вдясно от герба и наименованието на ведомството (Министерство по въпросите на гражднската защита, изключителните обстановки и очистване на следствията от бедствия в Руската Федерация), е ситуиран банер с горещия телефон и слогана на осведомителната страница на държавното управление на Украйна „ Ищи своих”. Страницата е насочена към издание на данни за пленени и починали съветски бойци в хода на военната интервенция.

По-надолу в уеб страницата, на мястото на нормалните връзки, се откриват текстове като: „ Не вярвайте на съветските медии – там лъжат”, „ Пълна информация за войната в Украйна” и „ Банкрутът на Русия е близо”. По известия в обществените мрежи, тези препратки отварят страници на самостоятелни медии или украински публични източници.

Около 20 минути по-късно достъпът до уеб страницата на МЧС за консуматори беше прекратен, а вместо заглавната страница се пресъздава известие с дежурните телефони на министерството.



Резултатът от осведомителната измама е мъчно да бъде избран, без данни за нормалната посещаемост на портала на това ведомство. Във всички случаи, обаче, подхванатият от незнайни хакери ход в допълнение илюстрира другите фронтове, на които се води руско-украинската война.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР