Информационният отдел на правителството на Шри Ланка съобщи, че е

...
Информационният отдел на правителството на Шри Ланка съобщи, че е
Коментари Харесай

Заради нападения над мюсюлмани, Шри Ланка спря най-популярните социални мрежи

Информационният отдел на държавното управление на Шри Ланка заяви, че е блокирало някои обществени медийни платформи, съобщи БГНЕС.
Според локалните медии, цитиращи от кабинета на страната, блокирани краткотрайно са WhatsApp, Viber и Фейсбук. Мярката е вследствие на произшествия с принуждение след кървавите офанзиви на Великден против църкви и хотели, осъществени от ислямисти.
Няколко десетки души са хвърляли камъни по джамии и мюсюлмански магазини, а мъж е обичай в град Чилов на западния бряг в неделя в спор, почнал във Фейсбук, оповестиха източници. Медиите в Шри Ланка оповестяват за серия от произшествия в няколко близки региона, станали през миналата нощ.
Според локалните вестници, управляващите на Шри Ланка са наложили за малко и полицейски час в няколко града поради кавги и прояви на принуждение.
На 21 април, Великден, няколко църкви и хотели станаха обект на поредност от координирани терористични атентати в Коломбо, Негомбо и Батикалоа. Над 350 души бяха убити, в това число 46 непознати жители, до момента в който над 500 други бяха ранени.
Правителствените чиновници на Шри Ланка потвърдиха, че седемте атентатори-самоубийци, взели участие в офанзивите, са били жители на Шри Ланка, от ислямистка група, обвързвана с " Ислямска страна ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР