Информационният меморандум за проекта АЕЦ Белене“ до всички потенциални кандидати

...
Информационният меморандум за проекта АЕЦ Белене“ до всички потенциални кандидати
Коментари Харесай

Кандидатите за строежа на АЕЦ Белене могат да започнат изготвянето на оферти

Информационният меморандум за плана АЕЦ „ Белене “ до всички евентуални претенденти от така наречен „ къса листа “ (short list) е изпратен, оповестиха от Министерството на енергетиката. До стадия на евентуални реализатори на обекта бяха допуснати Китайската национална нуклеарна корпорация (CNNC), Атоменергопром АД - Росатом, Корейската хидро-ядрена корпорация, Фраматом САС – Франция и Дженерал Електрик, Съединени американски щати.

Меморандумът съдържа базова информация за плана, правната рамка в страната, както и разбор на пазарната обстановка в района. Изпращането му на процедура дава опция на претендентите да  подготвят обвързващата си оферта в изискванията на изключително състояние, разясняват от министерството. 

Меморандумът е изпратен онлайн, откакто по-рано този месец фирмите от късата листа са подписали споразумение за конфиденциалност по плана. То се отнася както за самите тях, по този начин и за всички техни консултанти, банкери, сътрудници и други.

Срокът за правене на обвързващи предложения ще стартира да тече от датата, на която ще бъде обезпечен физически достъп на претендентите до „ осведомителната зала “ за плана, обособена в постройката на Националната електрическа компания. А нейното установяване ще зависи от смяната на противоепидемичните ограничения, излиза наяве още от съобшението на министерството.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР