Информационни срещи България в Европа - с човечност и дух

...
Информационни срещи България в Европа - с човечност и дух
Коментари Харесай

Областният на информационни срещи с 3 читалища

Информационни срещи " България в Европа - с човещина и дух " се организираха в хасковските села Динево, Конуш и Криво поле. Те са по самодейност на регионалния шеф на Хасково Станислав Дечев в осъществяване на Комуникационната тактика на България за Европейския съюз.
" Читалището е като индивида, има потребност и от обич, и от храна ", споделиха пред Дечев членовете на читалищното настоятелство в село Динево. Те описаха по какъв начин преди години просветното средище е било занемарено, само че когато с него са се заели да работят хора, които влагат сърце и душа, нещата са потръгнали.
И през днешния ден НЧ “Наука 1906 “ има певческа група, която печели оценки по фолклорни фестивали и се е трансформирало в образован център на селото.
Същата е историята на още едно от интензивно работещите читалища в общината - " Пробуда " в с. Конуш. " Тук поради интензивността на членовете на читалището работят добре заредена библиотека, извънредно богата етнографска експозиция. Правят се постоянни сбирки, а по празниците точно читалището е център на събитията ", описаха неговите членове. Най-голямото благосъстояние на читалището обаче е фактът, че тук всеки ден гостуват децата от локалното учебно заведение, описаха хората от Конуш. Те подчертаха, че не друго, а читалищата, писмеността и фолклора са благосъстоянията, с които ние можем да демонстрираме българската еднаквост на фона на европейското културно разнообразие.
В трите читалища бе експонирана изложбата " Читалище на фокус ", по план на " Заря 1858 " - Хасково, в партньорство с регионалния шеф, районна библиотека " Христо Смирненски ", съдружие " Алианс за районно съдействие и развиване "./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР