Информационни източници в Иран излязоха с подробности за разбилия се

...
Информационни източници в Иран излязоха с подробности за разбилия се
Коментари Харесай

Ирански медии излязоха с подробности за разбилия се самолет

Информационни източници в Иран излязоха с детайлности за разрушилия се по-рано през днешния ден аероплан на самолетна компания Aseman Airlines, при злополуката на който евентуално са починали всичките 66 души на борда.

Според местни медии, представени от РИА Новости, самолетът - ATR 72-500, е бил пътнически витлов, френско-италианско произвеждане, предопределен за вътрешни полети. Както стана ясно, той е изпълнявал курс сред столицата Техеран и Ясудж. Смята се, че е на към 20 г. 

Самолетът е липсващ от радарите 50 мин. след началото на полета EP3704, съобщи BBC News. Той се е врязал в хребета Дена в планините Загрос. Дена се намира на 22 км от Ясудж, показва иранският новинарски канал Irinn.

Разстоянието сред столицата и крайната дестинация е 556 км, като всекидневно се минава за час и половина от самолетите. 

Според ирански медии, командирът на разрушилия се през днешния ден аероплан през 2013 година е успял да приземи аероплан с отказал мотор. 

Смъртта на хората на борда към момента не е безусловно доказана, поради тежките метеорологични условия, които затрудняват избавителните отряди да доближат мястото на злополуката. От самолетната компания обаче оповестиха, че най-вероятно всичките 66 души са починали. 

Aseman е третата по величина иранска самолетна компания. През предходната година тя подписа договорка с Боинг за пазаруване на 30 от новите й самолети 737, с цел да възобнови флота си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР