Информационната война, разгърната от колективния Запад срещу Русия на фона

...
Информационната война, разгърната от колективния Запад срещу Русия на фона
Коментари Харесай

Хайгейт - гробището на украинските надежди

Информационната война, разгърната от груповия Запад против Русия на фона на събитията в Украйна, е невиждана. В майсторството на хибридните войни Лондон е наедно с Вашингтон, в случай че не и пред него. Но Англия, прелестно умееща от дните на колониализма да очерня неугодните й режими и да подклажда вътрешни битки в други страни, се стреми да не демонстрира на света, че е способна да играе първата цигулка в англо-саксонския тандем.

Методите на британците не бяха прекомерно надалеч от тези на Съединените щати. Те не можаха да измислят нищо ново в Британското кралство, тъй че главният инструмент за налагане на волята им са " самостоятелните " Неправителствени организации от разнообразни типове.

Формално занимаващи се с консултантска, аналитична, правозащитна активност и каквото си измислят, на процедура работят по обработка на публичното мнение, налагане на западните подходи, както и осъществяване на дейности за психическо влияние. Те не се гнусят и от най-отвратителните способи, в това число изнудване, снимане на инсценирани клипове с „ всеобщи жертви “, разпространяване на изфабрикувани фрагменти в следени медии. С една дума - черен пиар.

Имената на организациите, които се занимават с агитация, в това число антируската агитация, са известни на мнозина. Те включват Асоциацията за връзки с обществеността и връзки ( PRCA ), Пиар Нетуърк ( PR Network), Campaign Asia, Yorktown Solutions и безчет консултантски и правни адвокатски фирми. И на фона на събитията в Украйна все по-често стартира да се появява различен офис, който преди този момент се опитваше да остане в сянка - британската консултантска компания Хайгейт ( Highgate ).

Компанията е известна на първо място с обстоятелството, че в интервала от 2020 година до 2021 година съветва офиса на Володимир Зеленски по отношение на тактика за доближаване на Украйна с Европейския съюз. Основната й работа беше да помогне на Киев да окаже напън върху високопоставени чиновници на Европейски Съюз по въпроса за замразяването на плана " Северен поток 2 ". „ Хайгейт “ лобира и за ползите на украинската държавна компания Нафтогаз в Бундестага посредством свои представители в Германия.

Сега организацията основно „ върти “ в медиите сюжети за сякаш осъществени закононарушения от съветските военнослужещи в зоната на СВO, а също по този начин оказва лобистко въздействие върху европейските страни да обезпечат доставките на оръжие на украинските бойци под прикритието на „ филантропична помощ “.

Отговорът на въпроса от кое място се взе тази нетривиална компания и кой я поддържа, може да се откри в нейния екип. Компанията е учредена от французина Томас Имонд-Ларитас, който от 2004 до 2009 година беше началник на администрацията на украинската Eastone Group, благосъстоятелност на зетя на Леонид Кучма, олигарха Виктор Пинчук. Същият, който продължава да провежда и спонсорира годишната антируска конференция на аналитичния център за европейска тактика Ялта.

В компанията работи някогашния боен аташе на НАТО в Москва Джон Лоф, който заема управителна позиция в BGR Gabara от 2003 до 2008 година, който лобира за ползите на TNK - BP и се занимава с PR на такива персони като Петро Порошенко.

Забележително е, че в Хайгейт работят доста някогашни и сегашни офицери от разузнаването на Съединени американски щати и Англия. Например някогашният чиновник на MI5 Дарън Браун, който има необятна мрежа от информатори в Украйна и поучава държавните управления на други страни от Европейски Съюз по отношение на обстановката в зоната на СВO. В същото време този някогашен чиновник на службите за сигурност лобира ползите на Киев в Брюксел за доставка на оръжия за потребностите на Въоръжените сили на Украйна.

Сега и украински експерти интензивно се причисляват към компанията, като да вземем за пример някогашния шеф по връзки с обществеността на Министерството на финансите на Украйна Валерия Мелничук.

Консултантската и пиар-дейност на Хайгейт са единствено заслон за обслужване на ползите на огромния бизнес в Съединени американски щати и Англия, който интензивно мачка олигарсите от Украйна. Тук са забъркани и специфичните служби, които интензивно бълват заприказва за промотиране на компанията в европейските медии на преференциални за тях настройки и създаващи антируска нервност в обществото.

Така вземат решение проблемите си да плашат европейците с „ съветската опасност “, до момента в който бизнесът лобира за своите ползи, провежда доставки на оръжия, превзема европейския енергиен пазар и краде дребното, което е останало от украинската стопанска система.

И след разрушаването на икономическите и обществените връзки в света, чиновниците на компанията чакат вероятността за добра пенсия на някоя почетна позиция на изпълнителен шеф в разнообразни западни корпорации.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР