Информационната система Бизнес статистика“ работи с пълен капацитет и до

...
Информационната система Бизнес статистика“ работи с пълен капацитет и до
Коментари Харесай

Над 47 000 годишни отчета на фирми са обработени през последните три дни

Информационната система „ Бизнес статистика “ работи с цялостен потенциал и до момента  в Национален статистически институт са подадени 543 805  отчета  за активността на фирмите  през 2018 година. Само в петък и почивните дни са обработени над 47 000 доклада.

 

Системата работи от 2009 година и посредством нея се регистрират годишно над 600 000 физически и юридически лица. Към 1 април в Национален статистически институт са признати над 90% от предстоящите доклади, като се има поради, че срокът за едноличните търговци и компаниите, които не са осъществявали активност, е краят на април.

 

Според съглашение сред Национален статистически институт и Национална агенция за приходите и през днешния ден включително всички компании могат да подават годишните заявления за облагане с корпоративни налози без регистриране на наложителния по закон входящ номер на подадения пред Национален статистически институт годишен доклад за активността. Фирмите, подали данъчни заявления, са задължени да подадат и докладите си в Национален статистически институт, като институтът ще изпраща служебно номерата на Национална агенция за приходите. Крайният период за подаване на годишните доклади в Национален статистически институт за компаниите, които са данъчно задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, е 5 април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР