Информационната кампания под надслов Живей в реалността!“ помага на над

...
Информационната кампания под надслов Живей в реалността!“ помага на над
Коментари Харесай

Кампания тества младежи дали са зависими от интернет, видео игри и приложения

 Информационната акция под надпис " Живей в действителността! “ оказва помощ на над 1000 младежи да схванат дали са попаднали в клопката на  зависимостта от интернет, видео игри и разнообразни он-лайн приложения.

Причина е, че съгласно националната статистика за предходната година, 71 на 100 от българите употребяват интернет за Фейсбук, като най-активно в мрежата влизат младежите сред 16 и 24 години.

Признаците, че може би е време да спрем компютъра и да захвърлим смарт телефона си, терапевтите назовават: " загуба на същинския живот ". Сред тях попадат обстановките, в които не спим до късно, с цел да си ревизираме мейла,  не се храним, с цел да има време за блога или профила ни във Фейсбук или пък се  гневим се, когато някой не ни отговори на това, което сме му изпратили в мрежата.

В рамките на Информационната акция " Живей в действителността “ е основан учебен филм и поредност от осведомителни материали, оповестени  в разнообразни интернет медии.

Филмът показва завладяващи обстановки с младежи, резултат от разнообразни зависимости, вследствие необятното потребление на осведомителните технологии, зависимостта от приложения и видео игри и неналичието на медийна просветеност.

Образователният филм е публикуван на флаш-памети измежду 500 младежи с поддръжката на младежите доброволчески осведомителни центрове във Варна.  Филмът може да бъде открит и свободно в он-лайн пространството и в обществените мрежи.

Информационните материали  представят по наличен метод препоръки по какъв начин да разберем дали сме подвластни от телефона, интернет, видео игри и приложения, както и дали сме жертви на кибертормоз или агитация в мрежата.

Целта на акцията е младежите да се оправят сами, измъквайки се елементарно от клопката на тези зависимости и сложни обстановки.

Информационната акция " Живей в действителността! “ е осъществена в границите на план " Аз и цифровата действителност “, който се извършва от Сдружение " Моят град “ с финансовата поддръжка на Министерство на младежта и спорта по Национална стратегия за осъществяване на юношески дейности  по член 10а от Закона за хазарта за 2020 година, Направление 2 според Договор № 25-00-78/14.08.2020 година за Проект № НПИМД-2-H2-037.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР