Информационната инфраструктура е съобразена с изискванията на ЕвростатНСИ вече разполага

...
Информационната инфраструктура е съобразена с изискванията на ЕвростатНСИ вече разполага
Коментари Харесай

НСИ изпълни ИТ проект за миграция към облака

Информационната инфраструктура е съобразена с условията на Евростат

Национален статистически институт към този момент разполага с нова осведомителна инфраструктура в сходство с условията на Евростат и стандарт БДС ISO/IEC 27001

Националният статистически институт (НСИ) извърши план „ Привеждане на осведомителните активи на Национален статистически институт в сходство с условията на Евростат и миграция към ХЧО ”, финансиран по Оперативна стратегия „ Добро ръководство ”.
още по тематиката
В края на 18-месечния период на контракта са осъществени заложените съществени цели и знаци, стана ясно на конференция в София. Общата стойност на плана е 1,566 млн. лева, от които 1,331 млн. лева европейско и 234,960 лева национално съфинансиране.

Информационните активи на Национален статистически институт са приведени в сходство с условията на стандарт БДС ISO/IEC 27001 „ Системи за ръководство на сигурността на информацията ” във връзка с обезпечаване на сървърна инфраструктура, инфраструктура за предпазване на данни, програмен продукт за основаване и ръководство на аварийни копия и мрежови съставни елементи.

Национален статистически институт към този момент разполага с нова осведомителна инфраструктура в сходство с условията на Евростат и стандарт БДС ISO/IEC 27001, като с това усилва потенциала и опциите на държавния хибриден частен облак (ХЧО). Подобрена е осведомителната сигурност.

Проектът е част от първия стадий на Пътната карта за осъществяване на Стратегията за развиване на електронното ръководство в България за интервала 2016-2020 година по Приоритетна ос 1 „ Административно обслужване и е-управление ” на ОПДУ. С плана се подкрепя превъзмогването на някои от главните провокации пред въвеждане на е-управлението и се подсигурява конфиденциалност и интегритет на осведомителните масиви на Национален статистически институт.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР