Информационната агенция Reuters научи, че Google, Twitterи други технологични компании

...
Информационната агенция Reuters научи, че Google, Twitterи други технологични компании
Коментари Харесай

В Европа ще глобяват социалните мрежи, ако не премахнат фалшивите видеоклипове

Информационната организация Reuters научи, че Гугъл, Twitterи други софтуерни компании ще се ангажират да подхващат ограничения за противопоставяне на дипфейковете и подправените (фейковите) сметки на своите платформи. В противоположен случай обществените мрежи ще бъдат санкционирани в сходство с обновения набор от правила на Европейския съюз.

Очаква се Европейската комисия да разгласява обновения набор от правила за дезинформация в четвъртък. Дипфейковете са хиперреалистични подправени видеоклипове, основани благодарение на компютърни технологии. Невронните мрежи разрешават да се заменят лица във видеоклиповете и въпреки главно да се виждат артефактите, от време на време такива видеоклипове могат да вкарат някого в подвеждане.

Съобщава се, че фирмите, които не изпълнят новите отговорности, могат да бъдат санкционирани със сума до 6% от общия им оборот. Техногигантите имат период от шест месеца, с цел да се приготвят за използване на разпоредбите.

Подписалите кодекса също по този начин ще би трябвало да подхващат ограничения за битка с рекламите, съдържащи дезинформация, и да обезпечат по-голяма бистрота на политическата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР