Информационната агенция на хутите САБА предаде: Въоръжените сили обясниха в

...
Информационната агенция на хутите САБА предаде: Въоръжените сили обясниха в
Коментари Харесай

Хутите са изстреляли ракети по два кораба в Червено море

Информационната организация на хутите САБА съобщи: " Въоръжените сили обясниха в изказване, получено (от САБА), че са направили две военни интервенции в Червено море, първата ориентирана към американски транспортен съд (Star Nasia) и другата ориентирана към английски транспортен съд (Morning Tide), И двата кораба са били атакувани с подобаващи противокорабни ракети. "

 

САБА прецизира, че " въоръжените сили ще организират по-качествени военни интервенции против враждебни американски и английски цели в Червено и Арабско море в границите на законното право на отговор на експанзия и в отбрана на родината ".

Сариа уточни, че това са били английски и американски кораби, само че данни от устройствата за следене на корабите показват, че те плават под флага на Маршаловите острови и Барбадос.

 

Припомняме, че от средата на ноември насам хутите атакуват търговски кораби с безпилотни самолети и ракети в Червено море и стимулират дейностите си със взаимност с палестинците против войната в Газа сред Израел и Хамас.

Британската компания за морска сигурност " Амбри " означи, че плаващият под флага на Барбадос транспортен съд, благосъстоятелност на английска компания, е претърпял вреди от дрон, до момента в който е плавал на югоизток през Червено море.

 

Собственикът на " Морнинг тайд ", английската компания " Фурадино шипинг " (Furadino Shipping), сподели пред Ройтерс, че сега корабът плава без проблеми, само че не даде повече информация.

 

Според информацията в уеб страницата " Марин трафик " корабът е отпътувал на 28 януари от пристанище Варна. На 3 февруари плавателният съд е минал през Суецкия канал и е навлязъл в Червено море.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР