Информационна среща със студенти бакалаври, от специалност Социално предприемачество“ от

...
Информационна среща със студенти бакалаври, от специалност Социално предприемачество“ от
Коментари Харесай

Студенти се запознаха с дейността на великотърновския Областен информационен център

Информационна среща със студенти бакалаври, от компетентност „ Социално предприемачество “ от Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ се организира през днешния ден в Конферентната зала на Областен информативен център (ОИЦ) – Велико Търново. Младите хора бяха осведомени с активността и видоветe услуги осъществявани от ОИЦ – Велико Търново, както и с действието на мрежата от 27 регионални осведомителни центъра в страната.

Грета Генчева, специалист „ Информационно обслужване и услуги “ в ОИЦ показа ролята и смисъла на оперативните стратегии в България, задачите и обсега на Европейските структурни и капиталови фондове (ЕСИФ), като направи съпоставяне и параленост сред оперативни стратегии от предходния и сегашния програмни интервали.

Акцент в презентацията бе подложен върху идните за отваряне процедури по Оперативните стратегии „ Развитие на човешките запаси “, „ Наука и обучение за образован напредък “ и „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020. Представени бяха и Единният информативен портал, Информационната система за ръководство и наблюдаване ИСУН 2020 и нейния обществен модул.

Управителят на ОИЦ – Велико Търново Светла Стефанова срещна участниците с сполучливи образци за обществени нововъведения. Тя показа три плана презентирани по време на Международната конференция за обществени нововъведения извършена през ноември т.г. в португалската столица Лисабон. Това са плановете „ The ColorADD “ за хора с нарушено усещане за цветове, „ Progetto Quid “ ориентиран към безработицата, изключително измежду дамите и решение на проблеми свързани с запазване на околната среда и план „ BLITAB “ за основаване на тактилен брайлов таблет за незрящи хора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР