информации, според които Манчестър Сити прави опит да защити участието

...
информации, според които Манчестър Сити прави опит да защити участието
Коментари Харесай

КАС потвърди: Ман Сити подаде жалба срещу УЕФА

информации, съгласно които Манчестър Сити прави опит да отбрани присъединяване си в Шампионската лига посредством изпреварваща тъжба против УЕФА.

До момента европейската футболна централа не оповестявала каквато и да е било глоба, като съвсем на всички места се написа, че е извънредно евентуално британският първенец да бъде лишен от присъединяване в евротурнирите за период от 1 година. Дотук само е ясно, че инспекторите, назначени от Комисията по финансов надзор, са завършили работата си, а оттук насетне делото е трансферирано към Дисциплинарния съвет. Съгласно появилите се информации, Сити ще опита да оспори правото на УЕФА, както и компетентността ѝ да се произнесе по тематиката.

От КАС не влизат в прекалено много детайлности по тематиката в своето публично изказване по случая:

Court of Arbitration for Sport confirms my story from yesterday about Man City’s action to block UEFA financial fair play case being judged https://t.co/UzucbnjvF3 pic.twitter.com/o9XRKjyoW8
— Rob Harris (@RobHarris) June 6, 2019
Спортният трибунал (КАС) записва тъжба, подадена от футболен клуб Манчестър Сити против УЕФА.

Жалбата е подаде против решенията на Следствената камара към Комисията за финансов надзор на УЕФА във връзка с хипотетично нарушение от Манчестър Сити на разпоредбите на УЕФА за лицензирането на клубовете и регулациите за Финансовия феърплей.

Предстои да бъде стартирана процедура по арбитраж и тя ще включва замяна на писмени мнения сред двете страни, до момента в който съдийски панел на КАС ще бъде назначен за чуване на тъжбата. След като панелът бъде официално формиран, ще бъде публикуван и процедурен календар. Не е допустимо към сегашния миг по кое време ще бъде оповестено арбитражно решение по тази тематика.

КАС няма да разкрива друга информация по отношение на процедурата отвън публикуването на медийно известие, посредством което да се анонсира решението на панела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР