Информативната РНК ваксина като на Moderna дава информация на човешката

...
Информативната РНК ваксина като на Moderna дава информация на човешката
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: 10 000 пъти по-малко вероятно е да умреш, ако си ваксиниран срещу COVID-19

Информативната РНК ваксина като на Moderna дава информация на човешката клетка по какъв начин да сътвори антитяло против избран вирус. В случая със SARS-CoV-2, става въпрос да се блокира така наречен S-протеин, посредством който вирусът влиза в клетките ни (през ACE2 рецептори, основно). Заради това неналичието на антитела не е съдбовна. Това изясни пулмологът доктор Александър Симидчиев.
„ Надявам се проектът за имунизиране да бъде подготвен преди да бъде импортирана имунизацията (за коронавирус). Аз ще съм един от първите, които ще се имунизират, в случай че не и първият ”, съобщи доктор Симидчиев.
 Коронавирусът мери сили с елементарния грип Коронавирусът мери сили с елементарния грип
Докато европейците се готвят за мрачна зима под опасността от възходящи инфекции с COVID-19, минималният брой случаи на грип, регистрир...
Ваксината понижава с към 10 000 пъти опциите да умрем от затруднения, които биха се получили от COVID-19, сподели пулмологът.
Ако се ваксинираш, само че носиш към този момент вируса в себе си, без да имаш клинична картина и положителен PCR тест, то ще се обезсмисли имунизирането – тъй като няма да развиете имунитет поради имунизацията, защото към този момент го развивате поради заболяването, гласи обяснението на доктор Симидчиев пред Нова телевизия. По думите му, не би трябвало да се прави нищо друго преди да си сложиш ваксина – преболедувалите е рационално да се изследват, с цел да се види, че имат антитела против вируса.
Пулмологът е сигурен и за друго – в случай че сме имунизирани, няма да разнасяме болест. Причината – с имунизацията се пречи вирусът да се развъжда в тялото ни, а заразяваме, когато вирусът се е развъдил над несъмнено количество. „ Когато имунизираме, интензивно построяваме колективен имунитет ”, акцентира лекарят.
Пулмологът изясни, че логистичният проблем с ваксини, които би трябвало да стоят при температури от минус 70 градуса по Целзий, е къде ще се имунизираме – решението наподобява е специфични пунктове. Друга опция е сухият лед, само че това не може да е продължително решение.
 Европейската организация по медикаментите взема решение до 29 декември за имунизацията на Pfizer Европейската организация по медикаментите взема решение до 29 декември за имунизацията на Pfizer
Европейската организация по медикаментите съобщи, че ще организира изключително съвещание " най-късно " на 29 декември, с цел да прегледа въпроса за спе...
В идеалният случай 80-90% от хората в случай че имат ваксинален отговор на COVID-19, вирусът ще изчезне. Минимум 70%, уточни лекарят.
Д-р Симидчиев е безапелационен – това, че някой наново развива признаци на COVID-19, не значи, че се е заразил наново. В света има регистрирани към 30 души, които са наново инфектирани – с различен вариант, сподели лекарят. Той разяснява и поради изявления на други наши лекари по тематиката -!
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР