Инфлуенсъри с котки и кучета помагат на украинците да се справят с войната

...
От набирането на средства до откриването на експлозиви, котките и
Коментари Харесай

От набирането на средства до откриването на експлозиви, котките и кучетата помагат на украинците да се справят с опустошителното въздействие на инвазията на Русия.

Патрон, кучето, което надушва мините, е едно от тях. Той работи за държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, но неговите умения за разминиране и очевидно обезоръжаваща харизма също му спечелиха стотици хиляди последователи онлайн.

Той и редица други животни - някои реални, други карикатури - предлагат емоционална подкрепа и публикуват практически съвети в акаунтите си в социалните медии.

Това варира от насоки как да се справяте с трудни чувства, причинени от война, до съвети какво да правите, когато видите взривно устройство.

Посредством своята работа, Патрон се е срещал с много високопоставени лица и известни личности, посещаващи Киев, включително звездата от „Властелинът на пръстените“ Орландо Блум, министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак и премиера на Канада Джъстин Трюдо.

Украинската пощенска служба отпечата марки с изображението на кучешкия герой, който също беше награден с медал за „всеотдайна служба“ от президента Володимир Зеленски.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР