Инфлуенсъри бяха остро критикувани в социалните мрежи заради „безчувствени” снимки,

...
Инфлуенсъри бяха остро критикувани в социалните мрежи заради „безчувствени” снимки,
Коментари Харесай

След успеха на сериала „Чернобил”: Инфлуенсъри със скандални селфита

Инфлуенсъри бяха остро подложени на критика в обществените мрежи поради „ безчувствени” фотоси, направени в Чернобил. Мястото, където се случи най-голямата нуклеарна злополука в света, стана магнит за хора, които видяха опция да си създадат неповторими селфита.

След огромния триумф на минисериала на HBO „ Чернобил” атомната централа покрай град Припят в Украйна стана доста посещавано от туристи място. То обаче притегли и инфлуенсъри, които търсят необикновен декор за фотоси, целейки да привлекат повече почитатели в обществените мрежи.

si buscáis las fotos por ubicación Chernobyl en Instagram os podéis encontrar este tipo de cosas pic.twitter.com/uxGF0jiOyp
— lettipop (@lettipop) June 6, 2019
Създателят на сериала Крейг Мазин прикани хората да проявят по-голяма сензитивност към нещастието.

„ Чудесно е, че сериалът е привлякъл вълна от туристи, само че видях фотосите, които се появиха. Проявете почитание към потърпевшите и към тези, които са пожертвали живота си”, прикани Мазин в „ Туитър”.

It's wonderful that #ChernobylHBO has inspired a wave of tourism to the Zone of Exclusion. But yes, I've seen the photos going around.

If you visit, please remember that a terrible tragedy occurred there. Comport yourselves with respect for all who suffered and sacrificed.
— Craig Mazin (@clmazin) June 11, 2019
Един от потребителите в „ Инстаграм” разгласява фотография, на която театралничи с каска и бяла престилка в контролната зала на нуклеарната централа, където преди 33 година тест за сигурност се обърква и провокира нещастието. По-късно фотографията беше отстранена от уеб страницата.

По-късно тя изясни, че не е посетила Чернобил като туристическа атракция и място, където да си прави фотоси поради сериала.

„ Посетих мястото преди сериалът да се появи, тъй като се интересувам от история и нуклеарна физика”, споделя потребителката.

Някои са се снимали с животни в радиоактивната зона, а други седят на мебели, които са останали, откакто градът е зарязан.

Има и хора, които са се снимали усмихнати пред виенското колело, което в никакъв случай не е било употребявано. Дори има фотография на полугола жена по улиците на града фантом.
View this post on Instagram
-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein.... -assistant: @d._kramer

A post shared by @ nz.nik on Jun 6, 2019 at 7:32am PDT

На мястото към момента има радиоактивни изотопи, само че облъчването е в допустими равнища. Не единствено казусът със сигурността обаче тормози някои от потребителите в „ Инстаграм”. Мнозина считат, че фотосите са безчувствени.

„ Хората умират там по доста отблъскващ метод, проявете някакво уважение”, написа един от потребителите.

Други назовават фотосите „ глупави”, а трети считат, че посредством тях е проявена „ последна неуважителност”.
View this post on Instagram
Rooftop exploring............. #Photo #photos #pic #getlost #picture #photographer #pictures #snapshot #urban #travel #instagood #picoftheday #photooftheday #color #all_shots #exposure #composition #focus #capture #moment #photodaily #abandoned #like #follow #explore #kiev #sonyalpha #pripyat #chernobyl #neverstopexploring

A post shared by Martin Nordstjerne (@mnordstjerne) on Jun 11, 2019 at 2:03pm PDT

Чернобил е мястото на най-голямата нуклеарна злополука в света, станала през април 1986 година Според формалните данни жертвите са 31 души, само че прогнозите са, че те са доста повече – от 4000 до 93 000 души. Без смелостта на тези, които са рискували живота си, с цел да предотвратят по-големи последици, жертвите можеха да са милиони.

Град Припят, който е на към 100 км от столицата на Украйна - Киев, е едно от най-замърсените места в света. Той се посещава от туристи от 2011 година насам, като достъпът е само като част от лицензирана обиколка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР