Инфлацията за пореден месец намалява. Това обяви пред Нова тв

...
Инфлацията за пореден месец намалява. Това обяви пред Нова тв
Коментари Харесай

Богданов: Инфлацията за пореден месец намалява

Инфлацията за следващ месец понижава. Това разгласи пред Нова тв министърът на стопанската система Богдан Богданов. По думите му обаче покупателната дарба е по-важният параметър, който би трябвало да вълнува хората. Богданов изясни, че тя зависи от повишаването на приходите.


С 60% повече са задграничните вложения в страната ни по отношение на 2022 година „ По данни на Българска народна банка все още за първите четири месеца на годината директните задгранични вложения са се повишили с 60% по отношение на 2022 година ”, сподели отрасловият министър. Той уточни, че сега две огромни интернационалните компании влагат близо 100 млн. лв. у нас. Богдан Богданов е безапелационен, че България би трябвало да ускори личното произвеждане на артикули и да разчита по-малко на импорт.

Той разяснява и цените на горивата, откакто депутатите лишиха концесията на пристанище „ Росенец ” от „ Лукойл ”. Проблем няма, увери икономическият министър. „ Няма потребност да плашим обществото, че горивото е свършило. Горивата в България са на едни от най-хубавите цени в Европа. Няма учредения за терзания ”, добави Богданов.

Според министъра е извънредно значимо държавният бюджет да бъде признат и това повече да не бъде отлагано. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР