Инфлацията във Великобритания е превишила с цял процентен пункт целевия

...
Инфлацията във Великобритания е превишила с цял процентен пункт целевия
Коментари Харесай

Инфлацията във Великобритания надхвърли здравословните нива

Инфлацията във Англия е надвишила с цялостен процентен пункт целевия предел на Bank of England, сочат публични данни. Тенденцията евентуално ще ускори пазарните упования, че идния месец централната банка ще вдигне лихвата за първи път от едно десетилетие, отбелязва организацията.

Британската Национална статистическа работа заяви през днешния ден, че потребителските цени са нарастнали с 3% с годишно струпване през септември. Ако се върнем обратно във времето, индикаторът е бил по-висок чак през март 2012 година

Пазарите чакаха леко ускорение по отношение на августовския ритъм от 2,9%.

През последните седмици Bank of England нееднократно загатна, че ще увеличи рекордно ниската си водеща рента от 0,25 на 100 на идващото съвещание на 2 ноември вследствие на по-високата от целевата инфлация.

Една от главните аргументи за възходящото придвижване при инфлацията през последната година е свърза с внезапното обезценяване на английската лира, откогато през юни 2016 страната гласоподава да напусне Европейски Съюз. Спадът с към 15% на цената на лирата по отношение на редица валути оскъпи вносните артикули като храни и сила. На процедура инфлацията се е утроила през годината от септември 2016 година, когато бе 1 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР