Инфлацията в САЩ нарасна с 3,1% през януари, по-горещо от

...
Инфлацията в САЩ нарасна с 3,1% през януари, по-горещо от
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ нарасна с по-горещо от очакваното 3,1% през януари, намалявайки надеждите за намаляване на лихвените проценти от Фед

Инфлацията в Съединени американски щати набъбна с 3,1% през януари, по-горещо от предстоящото нарастване, което в допълнение подклажда подозрения дали Федералният запас ще стартира да понижава лихвените проценти тази пролет.

Индексът на потребителските цени за предишния месец — който наблюдава измененията в разноските за ежедневни артикули и услуги — е по-висок от предстоящите от икономистите 2,9%, съгласно FacfSet.

Основният CPI — число, което изключва променливите цени на храните и силата — се усили с 0,4% през януари до 3,9%, откакто се увеличи с 0,3% през декември. Цифрата, деликатно следен измерител измежду политиците за дълготрайни трендове, също беше по-висока от това, което икономистите от FactSet чакаха.

Фючърсите на Dow бяха подготвени да се намалят рано във вторник, защото търговците започнаха да анулират залозите, че Федералният запас ще стартира да понижава лихвите по-рано, в сравнение с по-късно.

Последните данни за инфлацията означават закъснение от по-твърдото от предстоящото...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР