Инфлацията в България е привнесена, а не създадена изцяло в

...
Инфлацията в България е привнесена, а не създадена изцяло в
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Инфлацията в България е привнесена

Инфлацията в България е привнесена, а не основана напълно в страната. Тя е от вносните артикули. Дефицитът в бранш държавно ръководство се е задълбочил. Без коронавирус ограниченията дефицитът в бюджета ще бъде 2,5%, което е под условията на Маастрихт.

Това съобщи пред Нова тв Любомир Каримански, народен представител от Има Такъв Народ и началник на Бюджетната комисия в Народното събрание.

За оптималния предел на осигурителния приход от 3400 лв. - моята теза е, че не е в този момент моментът. Ако има причини, ще ги чуя, аз също ще приведа причини по тази теза. Ние сме коалиция, само че не значи, че би трябвало да имаме идентични отзиви. Аз постоянно съм показвал, че когато човек желае да спори, може да приведе задоволително причини. Не би трябвало да стигаме до рецесия, а да управляваме добре рисковете, сподели Каримански.

Той разяснява и ниските приходи - методът, по който се дефинира в Испания минималната заплата, не е като у нас. Друга е и продуктивността на труда. Когато страната желае да поддържа бизнеса и Брутният вътрешен продукт - значимо е по какъв начин го прави - дали поддържа търсенето и напомпва леко инфлацията, или поддържа капитала за по-висока продуктивност. Важно е да бъдем по-конкурентноспособни и износът ни да е по-висок от вноса, изясни депутатът.

Дали лечебни заведения учебни заведения, манастири да минат на битов ток - може би ще се откри друга скица за тези обществени институции, сподели Каримански. Необходимо е да се направи инспекция - за какво да вземем за пример в студентски общежития има електромер за небитов ток. Лично аз съм повдигнал този въпрос и съм показал фактури и причини за какво е ненормално студентите да заплащат подобен ток, уточни още депутатът.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР