Инфлацията у нас е овладяна в голяма степен, благодарение на

...
Инфлацията у нас е овладяна в голяма степен, благодарение на
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Инфлацията е овладяна в голяма степен, очаквам по-добри данни за октомври

Инфлацията у нас е овладяна в огромна степен, с помощта на успокояването на цените на енергоносителите, съобщи в " Денят стартира " служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. След пиковите инфлационни стойности от септември, той чака по-добри индикатори през октомври.

В ефира на " Денят стартира " Никола Стоянов прикани обезщетенията за тока да бъдат продължени до края на 2023 година.

" Помощите за бизнеса би трябвало да продължат и те не са просто да се оказва помощ на бизнеса, а с цел да е конкурентен нашият бизнес. Защото и другите страни оказват помощ на техния бизнес, би трябвало и ние да оказваме помощ и в този момент имаме късмет да завземаме пазарен дял на доста пазари, защото в Европа затварят компании поради неналичието на сила, светът ще преструктурира стопански, а ние имаме късмет ", сподели Стоянов.

Според него, обаче, обезщетенията не би трябвало да се изплащат на всички компании, а единствено на тези, в които цената на силата образува огромна част от разноските им за продукцията.

" Има компании, които - да, употребяват безценен ток, само че и цените на стоките им са се вдигнали на интернационалните пазари и те осъществят свръхпечалби, а ние има оказваме помощ ", разясни той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР