Инфлацията тревожи най-много европейците, сочи проучване. Високите цени на енергията

...
Инфлацията тревожи най-много европейците, сочи проучване. Високите цени на енергията
Коментари Харесай

Европа се готви да посрещне Коледа в условията на криза

Инфлацията тревожи най-вече европейците, сочи изследване. Високите цени на силата и газа принуждават от ден на ден консуматори да отопляват по-малко домовете си, а за идните празници доста хора ще се лишат от обичани храни, питиета и удоволствия, заяви. 

Тази Коледа несъмнено ще бъде по-скромна - освен по стопански, само че и по екологични аргументи. За да пести сила Европа губи от празничния си искра, само че в същото време щади околната среда, с по-малко и енергоспестяващи светлини и устройства. Заради високите цени от ден на ден французи се лишават от незаменимите по празниците гъши дроб и шоколад, а все по-актуални стават подаръците втора ръка. 

Тази година Париж блестна, само че не в нормалната си коледна одеждa. Градът на светлината свети на пестелив режим, само че все пак остава знак на блясъка и коледния дух.

„ Париж към този момент е прочут със своите красиви здания, архитектура и осветлението по тях, тъй че към Коледа, когато всичко свети в допълнение, удоволствието е още по-голямо. Това е Градът на светлината, а по празниците е просто магично ”, сподели моделът Наоми Кембъл.

„ Шанз Елизе ” блесна в цвят шампанско с обещанието, че сметката за ток няма да надвиши годишната консумация на двучленно семейство в дребен апартамент. 

В огромна част от Европа светлините ще бъдат по-малко, по-енергийно ефикасни и ще се изключват по-рано през нощта. В магазините, публичните здания и офисите ще е по-студено, а от ден на ден хора подхождат към обстановката с схващане и повече интерес. Във Англия, където държавното управление не предизвиква толкоз гласно хората да пестят сила, светлинно шоу озари кралските ботанически градини. В отговор на рецесията градините понижиха потреблението си на сила с 40 % посредством потреблението на биодизелово гориво и LED осветяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР