Инфлацията работи в полза на кредитополучателите, защото на практика намалява

...
Инфлацията работи в полза на кредитополучателите, защото на практика намалява
Коментари Харесай

Инфлацията работи в полза на кредитополучателите

Инфлацията работи в интерес на кредитополучателите, тъй като на процедура понижава каузи на месечната вноска в месечните разноски, разяснява пред Нова тв някогашният началник на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян. Той подсети, че за ипотечните заеми има принадлежности месечните вноски да станат търпими, когато лихвите тръгнат нагоре.

„ В Швейцария да вземем за пример ипотечните заеми са 100-годишни и се наследяват “, уточни банкерът. Според него идват сложни времена, защото в последните десетина години съотношението заеми към депозити е било в интерес на депозитите.

„ В последните години съотношението кредити/депозити беше към 70 на 100. Ще би трябвало банките да дават средства, които те са заели, т.е. Може да чакаме гладко повишение на цената на новия заем “, изясни специалистът. Той означи, че сме вързани с еврото, а в Еврозоната има спирачка за внезапно покачване на лихвите.

„ Ще виждаме едно гладко повишение на лихвите, с цел да се балансира инфлацията, само че евентуално интервалът на нараснала рента и инфлация ще бъде по-дълъг “, счита Левон Хампарцумян.

Относно приемането на еврото той посочи, че страната ни ще има единствено дивиденти от това.

„ Колкото по-бързо влезем в това евро, толкоз по-добре. Еврото е една геополитическа котва, която ще ни държи в Европейски Съюз и НАТО, в случай че хората изберат някой като Костадин/ водачът на „ Възраждане “ б.р./ “, приключи банкерът. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР