Инфлацията на цените на храните в България е по-висока от

...
Инфлацията на цените на храните в България е по-висока от
Коментари Харесай

Деница Сачева: Трябва да дойде правителство, което ще носи отговорност

Инфлацията на цените на храните в България е по-висока от инфлацията на цените в Украйна

В Украйна е 22,4%, а в България – 22,7%. Защо в една страна, в която се води война цените на храните са по-евтини?

Това съобщи в изявление за БГНЕС Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ и някогашен министър на труда и обществената политика в третото държавно управление на Бойко Борисов.

Този въпрос тя е задала и на вицепремиера и финансов министър Асен Василев по време на дебатите за вота на съмнение към кабинета „ Петков “ поради неговата икономическа политика.

„ Василев се опита да спекулира и непрестанно го прави с тематиката за пенсионерите. Само че българските пенсионери добре си спомнят, че последният път, когато даде обещание да вдигне пенсиите, той им даде по-малко пари “, съобщи Сачева и напомни месец януари, когато пенсионерите са получили по-малко пари, в сравнение с през декември.

„ В момента още веднъж се приказва за бомбастични промени и правдивост, само че какво прави вицепремиерът Василев. Той желае да вкара добавката от 60 лв. вътре в пенсиите. Това е една добавка, която не е обвързвана с застрахователен принос. Това ще изкриви пенсионната система вечно. Но той пропуща да отговори на тези въпроси и доста ловко и прочувствено си служи с думите “, предизвести някогашният обществен министър. Според нея макар опитите на Василев да настрои пенсионерите, те скоро ще схванат лъжата.

Деница Сачева напомни, че още при приемането на този бюджет са предизвестили, че инфлацията ще продължи да пораства.

„ Ако няма ограничения за бизнеса, инфлацията ще стане доста висока, двуцифрена. Тогава „ Продължаваме промяната “ споделяха, че всяваме суматоха, през днешния ден се вижда, че това, което сме говорили, е имало съображение. Същото ще се получи, в случай че не бъдем послушани и в този момент “, сподели депутатът от ГЕРБ.

Тя уточни, че това, което се предлага съответно за пенсиите, идната година би коствало 3,7 милиарда лева, а по-следващата 4,2 милиарда лева

„ Ние предложихме във вторник 15% нарастване на пенсиите и 60 лв. добавка до края на годината, като тази добавка се трансформира в обществена помощ от идната година за най-уязвимите групи. Минимална пенсия от 430 лв., която дружно с добавката от 60 лв. би била 490. Това е доста по-справедливо по отношение на цените и инфлацията сега, също така не изкривява системата. За тази година ще коства почти същите пари, които предлага и актуалното държавно управление, само че за сметка на това през идващите две години ще бъде с 2 милиарда по-евтино. Пак ще реализираме същия резултат, който желаеме да реализираме, а точно хората да имат задоволително пари в този момент сега, с цел да посрещнат тежката зима, която ги чака “, съобщи Деница Сачева.

Тя означи, че не за пръв път вицепремиерът Василев си разрешава надменност.

„ По време на предизборната акция имаше много колоритен език. Всеки може да ревизира в интернет какво споделяше в ефир “, добави Сачева.

Според нея в сегашната политическа обстановка, съчетана с голям брой рецесии от геополитически, енергиен, снабдителен и стопански темперамент, единственият излаз е оставка на държавното управление на Петков.

„ Трябва да пристигна държавно управление, което ще носи отговорност и ще има съдружни сътрудници, с които да се прави хомогенна политика. Една коалиция учредена на омразата може да върти единствено търговия между тях, непрестанно да се заплашва, купува и изнудва, тъй че във всеки един миг печеливш да бъде единствено един от обединението. Това не е потребно за България, не е нужно на България и по тази причина би трябвало да минем още веднъж през нови избори и хората да преподредят политическите партии, които са на терена и надлежно да се слуша гласът на хората “, сподели Сачева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР