Инфлацията, която се очаква да достигне 8 млн. процента през

...
Инфлацията, която се очаква да достигне 8 млн. процента през
Коментари Харесай

Кои са най-бедните икономики в света за 2019 г.

Инфлацията, която се чака да доближи 8 млн. % през тази година, дефинира Венецуела като най-бедната стопанска система в света. Южноамериканската нация е на върха на класацията в Индекса на бедността (Misery Index) на Bloomberg за 2019 година Тя обобщава инфлацията и вероятностите за безработица за 62 стопански системи за пета поредна година.

Венецуела и шепа други в „ най-бедния “ лагер се намират в самотна борба против високата инфлация, наред с високите равнища на безработица.

Тайланд още веднъж е с купата на " минимум бедна " стопанска система, макар че политиките на държавното управление за понижаване на безработицата наподобяват по-малко забележими, в сравнение с подобряването на Швейцария, която е на второ място. Сингапур резервира мястото си от предходната година в Топ 3.

Съединени американски щати са се преместили шест места обратно до 13-о място, а Англия усъвършенства резултата си с четири места до 16-о място.

Индексът на Bloomberg разчита на вековната идея, че ниската инфлация и безработицата нормално илюстрират какъв брой добре би трябвало да се усещат жителите на стопанската система. Резултатите за тази година се основават на изследванията на Bloomberg, до момента в който предходните години отразяват действителните данни.

Понякога, несъмнено, ниските равнища може да бъдат подвеждащи в двете категории: настойчиво ниските цени могат да бъдат симптом за неприятно търсене, а прекомерно ниската безработица ограбва служащите, които желаят да преминат към по-добри работни места, да вземем за пример.

Тенденцията на повишаване на цените в Индекса на бедността е смяна от предходната година, когато страховете от инфлацията в редица страни покачиха техните резултати по отношение на предстоящата беднотия. Икономисти, интервюирани от Bloomberg, виждат съвсем половината от 62-те стопански системи с по-ниски темпове на инфлация, в сравнение с през 2018 година, до момента в който по-голямата част от тях се чака да понижат безработицата.

Русия утежнява резултата си до 17-ата най-бедна стопанска система, което се дължи на прогнозите за по-високи цени и застоялост в безработицата.

Заедно с Венецуела към най-затруднените страни са Аржентина, Южна Африка, Турция, Гърция и Украйна - всяка от които резервира същия сан като предходната година, показвайки мощен стопански стрес и нищожен прогрес в укротяването на цените и връщането на хората на работа./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР