Инфлацията е висока от доста време. Въпреки че Федералният резерв

...
Инфлацията е висока от доста време. Въпреки че Федералният резерв
Коментари Харесай

Прогноза за цените на златото: Какво прогнозират експертите за тази година, 2024

Инфлацията е висока от много време. Въпреки че Федералният запас интензивно се пробва да го укроти, доста консуматори към момента изпитват изгаряне - борейки се с по-високи цени, по-високи лихвени проценти и други.

Това докара до нараснал интерес към вложения в злато, както мнозина считат това е образован хедж против инфлацията и добър метод за опазване на благосъстоянието в тревожни стопански времена.

Дали обаче е по този начин? Това зависи от това накъде отива цената на златото - както в този момент, по този начин и в бъдеще. Мислите ли да инвестирате в злато? След това е потребно да разберете какво чакат някои специалисти за бъдещите цени на златото.

Започнете, като поискате безвъзмезден комплект информация за златото, с цел да научите повече за тази неповторима капиталова опция.

Как стоят цените на златото през днешния ден

Цените на златото са доста по-високи, в сравнение с бяха единствено преди няколко години, покачвайки се от към $1200 за унция през октомври 2018 година до $1874 за унция, каквито са през днешния ден.

„ Имате ли вложили в злато през 2018 година, щяхте да сте нарастнали с повече от 50% “, споделя Колин Плам, основен изпълнителен шеф на Noble Gold Investments. „ Това значи, че в случай че сте вложили 50 000 $ в злато преди пет години, в този момент щяхте да разполагате със 75 000 $. “

Все отново цените на златото се намалиха леко след пика си през 2023 година (над 2000 $ за унция през април). Според Алекс Ебкариан, съосновател на Allegiance Gold, този спад се дължи на " нарасналата рентабилност на облигациите и по-силния $ " и евентуално не е наклонност, която ще продължи.

Научете повече за цените на златото и по какъв начин те могат да повлияят на вашата инвестиция тук в този момент.

Цените на златото през 2023 година и 2024 година

Други специалисти споделят настроенията на Ebkarian. Както споделя Шон Кастърлайн, консултант по благосъстоянието в Delta Capital Management, „ Много анализатори считат, че последните няколко години са били консолидация преди ново повишаване. Златото нормално се оправя добре в инфлационна и/или проблематична стопанска система. Това разказва сегашната ни стопанска система е на равнище и може да е катализаторът за друго повишаване. "

Колко високо обаче могат да стигнат цените на златото? Ебкариан споделя, че доста фактори ще играят роля, в това число инфлацията, дейностите на Федералния запас, геополитическия климат и даже идните президентски избори в Съединени американски щати.

„ В навечерието на изборите през 2024 година, в случай че се одобри, че определената администрация има намерение да ползва експанзивни фискални политики – увеличени държавни разноски, понижаване на налозите и така нататък – това може да докара до по-голям инфлационен напън “, Ебкариан споделя. „ Това може да увеличи търсенето на злато като отбрана против инфлацията. “

Правителственото и промишленото търсене на злато също ще повлияе накъде ще се насочат цените, само че като цяло специалистите споделят, че цените евентуално ще се повишат през 2024 година и по-късно се задържи устойчиво оттова.

„ Най-вероятно ще забележим златото да премине границата от $2000 до 2024 година и да се откри там на равнището на поддръжка “, споделя Плум. „ Също по този начин ще надмине най-високата си стойност за всички времена от $2074 и най-вероятно ще надвиши $2100. “

Добър миг ли е в този момент за покупка на злато?

Дали е добър миг за покупка златото зависи от вашата персонална обстановка и цели, само че най-общо казано, експертите споделят „ да “.

„ Сега е подобаващ миг да инвестирате в злато, защото скъпият метал в исторически проект е покачвал цената си с течение на времето и се преглежда като предпазен актив, който пази благосъстоянието на фона на геополитическа неустойчивост “, споделя Ебкариан. „ Също по този начин оказва помощ на вложителите да устоят на инфлацията и високите лихвени проценти. “

Не забравяйте обаче — макар неотдавнашното повишаване на цената на златото, то нормално не се смята за източник на огромна възвращаемост или като добра краткосрочна инвестиция.

„ Въпреки че всеки вложител желае да може да дефинира времето на пазара и да купува ниски и да продава високо, защото физическото злато е средносрочен до дълготраен актив, най-добре е да „ купуваш и да чакаш “, за разлика от „ изчакайте и купете “, споделя Ебкарян. „ За разлика от $, златото не може да бъде отпечатано за една нощ и предлагането му е лимитирано. “

Ако решите да инвестирате в злато, специалистите предлагат да отделите не повече от 10% от портфолиото си за него. Това подсигурява, че имате диверсифицирано портфолио, което може да устои на разнообразни евентуални стихии.

Научете повече за опциите си за вложение в злато тук.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР