Инфлацията е постоянен трън в очите на икономиката на САЩ

...
Инфлацията е постоянен трън в очите на икономиката на САЩ
Коментари Харесай

6 инвестиции в злато, които биха могли да се изплатят с нарастваща инфлация

Инфлацията е непрекъснат бодил в очите на стопанската система на Съединени американски щати през последните няколко години. И до момента в който нарастванията на лихвите, направени от Федералния запас през последните няколко години, доведоха до спад на инфлацията от своя връх от 9,1%, към момента има какво да се работи. Според последния отчет за инфлацията, оповестен тази седмица, темпът на инфлация още веднъж се повишава, достигайки до 3,5% през март - по отношение на 3,2% предходния месец.

Този продължаващ инфлационен напън провокира безпокойствие у доста американци, които виждат по какъв начин покупателната им дарба понижава и цената на спестяванията им понижава. Освен това оказва негативно влияние върху портфейлите на вложителите, карайки доста вложители да се извърнат към златото като евентуален хедж против инфлацията.

Едно от главните преимущества на вложението в злато е, че благородният метал се смята за актив-убежище, който може да резервира цената си даже когато хартиените валути губят своята покупателна спос...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР