„Инфлацията е неизбежна, трябва да се надяваме да е умерена

...
„Инфлацията е неизбежна, трябва да се надяваме да е умерена
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Масовото купуване на апартаменти не е изход от инфлацията

„ Инфлацията е неизбежна, би трябвало да се надяваме да е умерена и разтеглена във времето. Има някои неща, които спекулативно, сезонно се раздуват “, разясни той.

„ Банките би трябвало да действат добре, тъй като другояче ни чака злополука. Те работят с към 20% личен капитал, а всички останали пари, с които оперират, са наши. Ако изчезнат, значи да бъдат заместени от верига от change бюра, някакви торби с пари под дюшеци и така нататък Банките са огледало и функционалност на представянето на съответната стопанска система. Те ще имат работа в положителни и неприятни години. Ключът на Плана за възобновяване е не, че парите ще минат през банките, а защо ще се употребяват “, изясни още Хампарцумян.

„ Ако човек има повечко пари в банка, е на загуба, само че това е краткотрайно. Защото икономическа рецесия сега механически няма. Има обаче техническо пренареждане на веригите за доставка, за произвеждане “, посочи банкерът.

Според него ще се преструктурира зависимостта на Запада от Китай и Югоизточна Азия. В момента в Китай има енергийна рецесия, тъй като са решили да позеленеят небрежно, а стопанската система не е подготвена, което забавя производството.

„ Зелената договорка изкуствено прави потреблението на фосилни горива по-скъпо, с цел да подтиква другото. За да станеш зелен, първо би трябвало да си забогатял, с цел да можеш да си позволиш тези неща “, добави финансовият анализатор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР