Инфлацията достигна най-високи стойности от 20 години.Хиляди участваха в събота

...
Инфлацията достигна най-високи стойности от 20 години.Хиляди участваха в събота
Коментари Харесай

Хиляди участваха в събота в Будапеща в пети пореден ден на протести

Инфлацията доближи най-високи стойности от 20 години.

Хиляди участваха в събота в Будапеща в пети следващ ден на митинги против държавното управление на премиера на Унгария Виктор Орбан и признатия закон за увеличение на налозите, който - съгласно неговите критици - ще нанесе сериозен удар върху дребните предприятия, заяви Агенция Франс Прес.

Това са първите митинги, откакто Орбан завоюва през април четвърти мандат, отбелязва организацията.

Опозиционният водач Петер Марки-Зай, който също бе взел присъединяване във вота, съобщи пред събралото се голям брой, че обещанията по време на акцията на министър председателят - националист са се оказали неистини.

В постоянното си петъчно радиообръщение Орбан отбрани закона и дефинира данъчните промени като " положителни " и " нужни ", предава БНР.

Сред ограниченията за справяне с казуса също така е планувано семействата, които употребяват повече сила от междинното за страната, да я заплащат по пазарни цени, вместо по мощно субсидираните от страната цени.

Въпреки че Орбан постави таван на цените на горивата и някои съществени храни, инфлацията доближи най-високи стойности от 20 години, при 11,7 на 100 на годишна база през юни. Това накара Централната банка да предприеме най-резките марки за стягане на курса от рухването на комунизма насам. Въпреки това форинтът се срина до рекордно ниски равнища по отношение на еврото, подхранвайки инфлационния напън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР