Инфекциозната клиника в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив, където се

...
Инфекциозната клиника в УМБАЛ Св. Георги в Пловдив, където се
Коментари Харесай

Клиника за К-19 търси доброволци, препълнена е

Инфекциозната клиника в УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив, където се лекуват пациенти с COVID-19 e претъпкана, а медицинският екип е отпаднал както физически, по този начин и душевен. Това алармира доцент доктор Андрей Петров, водещ експерт в инфекциозната клиника в предаването на Канал 3 " Социална мрежа ".

" Положението е обезпокоително, броят на болните от К-19 се усилва, в клиниката се одобряват единствено приблизително и доста тежко заболели, легловата база е запълнена, експертите не смогват ", подрчерта доктор Петров.

" Прави усещане, че възрастовата граница към този момент е огромна, имахме заболяло 40 на ден бебе, а един 80 годишен мъж умря. Положението е комплицирано, най-много за това, че потенциалът на клиниката е напълнен. На ден изписваме по двама, трима с негативни проби, които не са изцяло оздравели, само че към момента имат полмологични признаци и ги подлагаме на 14 дневна карантина. ", изясни шефът на инфекциозното поделение.

" Персоналът е на границата на своето прочувствено и физическо положение. Имаме потребност от 3-ма лекари, сестри, повсеместен медицински личен състав. Затова незабавно набираме доброволци. Много сме затруднени и от хората, които идват в болничното заведение да им се прави тест за COVID-19, здрави хора, които желаят да заминат в Гърция. Необходимо е да има обособена албуратория, където да се изследват тези хора. ", добави той.

" В разгара на тази пандемия, аз не виждам доста удобен излаз, през идващите месеца той няма да изчезне. Когато пристигна есента и се засилват другите респираторни болести ще бъде много мъчно да се разграничи COVID-19. В този миг би трябвало да се акцентира на по-стриктна диагностика ", акцентира той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР