Инфектираните в САЩ с коронавирус вече превишиха линията на 100

...
Инфектираните в САЩ с коронавирус вече превишиха линията на 100
Коментари Харесай

САЩ прехвърли 100 000 установени с COVID-19

Инфектираните в Съединени американски щати с ковид към този момент превишиха линията на 100 000 случая. Починалите пациенти към този момент доближиха до 1600, оповестява Reuters.

Лекарите и медицинските сестри на предните линии за битка с рецесията желаеха повече защитна екипировка и съоръжение за лекуването на вълните от пациенти, които се чака да изпълнят лечебните заведения. Те обращат особено внимание на отчайваща потребност от спомагателни респиратори, с които да оказват помощ на пациентите да дишат. Вчера се появиха и известия, че по специфична методология един уред се дели от двама пациенти.

Ню Йорк, Ню Орлиънс и Детройт станаха горещите огнища на инфекцията. В лечебните заведения в трите града сериозно не доближават медикаменти, медицински консумативи и подготвен за работа личен състав.

Само през денонощието в петък новите доказани случаи на ковид в Съединени американски щати се усили с 18 000 и Америка надмина Китай и Италия, трансформирайки се в международен водач по брой инфектирани.

В международен мащаб инфектираните с ковид доближиха 564 610 души, при смъртни случаи - 26 235 души. Само за последното денонощие статистиката регистрира 46 232 новозаразени и общо 2698 умряли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР