Инфарктна победа с продължение прати националния отбор за юноши в

...
Инфарктна победа с продължение прати националния отбор за юноши в
Коментари Харесай

Инфарктна победа с продължение прати юношите в битката за 9-о място на Европейското

Инфарктна победа с продължение прати националния тим за юноши в борбата за 9-о място на Европейското състезание в Дивизия " В " в румънския град Орадя. Нашите имаха съществени проблеми, само че в последна сметка надделяха бойкия отбор на Швейцария с 81:80 (17:16, 14:25, 25:14, 21:20, 5:4) в мач с продължение. По този метод те си подсигуряваха четвъртата позиция в групата с 2 победи и 3 загуби и в идващия стадий на шампионата ще играят за систематизиране на местата от 9-о до 16-о.

След равностойна първа четвърт, във втората българският отбор стартира да изостава от противника си поради съществени проблеми в играта в отбрана. В началото на третата част Швейцария поведе с 12 точки преднина, само че по-късно настъпиха мощни минути за българския състав и след 30 минути " трикольорите " водеха с 56:55. В последната част двата отбора неведнъж размениха водачеството, което докара до изиграването на продължение. В него и двата тима направиха доста неточности, само че в последна сметка съдбоносен се оказа осъществен от Емилиян Грудов углавен удар 54 секунди преди края.

Капитанът на отбора ни Михаил Молдов се появи като водач и приключи с 21 точки и 12 битки. С 18 точки (5 тройки) се отличи Николай Иванов. 16 точки записа Александър Стоименов. Емил Стоилов записа нов дабъл-дабъл, като осъществя 11 точки, 14 битки и 6 асистенции.

За Швейцария с 18 точки завърши Томас Залман.

Утре е почивен ден на шампионата, а идващият противник на българския тим ще бъде заелият трето място в група " В ". Неговото име ще стане извествно по-късно през днешния ден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР