Инфарктът вече не се счита за заболяване на възрастните хора,

...
Инфарктът вече не се счита за заболяване на възрастните хора,
Коментари Харесай

7 скрити предвестници на инфаркта

Инфарктът към този момент не се смята за заболяване на възрастните хора, написа Zdrave.to . През последните години младежите под 39-годишна възраст и множеството мъже към момента нямат % от общия брой случаи, само че 5-10%. Причините за такива разочароващи статистически данни се намират в напрежението, понижената физическа интензивност, неприятните привички и нехайство във връзка с здравето. Ето какви признаци демонстрират, че сте застрашени от сърдечен удар, съгласно специалистите

Гадене и повръщане
Често спонтанното гадене и повръщане са спътници и единствените признаци на високо кръвно налягане, които мъжете, изключително младите, може да не усещат. Въпреки това, при такива скокове в кръвното сърцето страда първо. За поддържане на естественото кръвообращение и окисляване на цялото тяло, то е насила да работи в интензивен режим. В резултат на това сърдечният мускул се напряга и има спирания в работата му.

Главоболие и световъртеж
Тези признаци, които сме привикнали да се приписват на капризите на времето и умората, могат да зародят от неналичието на О2 в кръвта, който идва в мозъка. Причината се крие в атеросклеротичните плаки, насъбрани по стените на артериите. Поради тях сърцето не може да получи задоволително кръв, от която се развиват патологиите на сърдечния мускул.



Конуси върху палеца
Развитието на подагра - мъчителна болежка върху ставата на огромния пръст - се предизвика от нараснало наличие на пикочна киселина. Тази киселина, дружно с кръвта, се транспортира до тъкани, по-специално до сърцето, където нейната интензивност се натрупва.

Пробуждане в средата на нощта
Внезапното събуждане може да се задейства от сънна апнея - спиране на дишането. При апнея тялото губи О2, има апетит на О2, вазоспазъм и скок на кръвното налягане. В резултат сърцето губи нужното количество кръв, което може да докара до гибел на тъканите. В допълнение, нарушаванията на съня оказват отрицателно въздействие върху нервната система и провокират аритмия, което води до ранно изхабяване на сърдечния мускул и сърдечна непълнота.

Агресия и нервност
Агресията, нетърпимостта към другите и загуба на способността за самоконтрол постоянно демонстрира нарушаване на мозъка заради незадоволително кръвоснабдяване - енцефалопатия. Това може да бъде резултат от артериосклерозата на съдовете, която е предвестител на сърдечни болести.

Повишена пигментация
Потъмняване на кожата и появяването на старешки петна могат да бъдат провокирани от несъразмерното произвеждане на меланин в организма на протеина дружно с понижаване на равнищата на мелатонин. Мелатонинът, в допълнение към процесите на съня, взе участие в регулирането на кръвното налягане и равнищата на кръвната захар. Ако развиването му е нарушено, то оказва въздействие върху положението на сърдечно-съдовата система.

Плешиви петна
Косопад и появяването на плешиви петна - резултат от хормонален дисбаланс и метаболитни нарушавания. В резултат на това човек развива метаболитен синдром, последван от хипертония, нарушаване на липидния метаболизъм, атеросклероза. Всичко това е изпълнено с риск от удари и инфаркти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР