Инфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от приема

Инфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от приема ...

Хранителна добавка предизвиква инфаркт.


Инфаркт и инсулт вместо отслабване са възможните последици от приема на опасна хранителна добавка. Продуктът се разпространява онлайн и обещава сваляне на килограми в съмнително кратки срокове, сочи разследване на bTV.

Фитнес инструктор, известен в социалните мрежи и в лайфстайл средите, търгува с добавката, без да дава информация, че тя съдържа опасно за здравето вещество, пише actualano.com. Тя може да бъде поръчана от личния сайт на инструктора Ричард Величков, който твърди, че е официален вносител на продукта в България. След интереса на екипа на телевизията по темата, сайтът му за здравословен начин на живот вече е деактивиран. На шишенцето на препарата пише само, че производител е "Липовон Мексико". За дистрибутор и вносител няма абсолютно никаква информация, което, разбира се, е незаконно и дори само заради това продуктът няма право да е на българския пазар. "Освен с фитнес се занимавам и с една добавка за отслабване. Аз съм официален вносител на добавката "Липовон" за България. Като това е една световна добавка, която се произвежда в Мексико", казва самият Ричард Величков.

Търговия с продукта върви във "Фейсбук" и "Инстаграм" страницата му, както и в много онлайн магазини без никакъв контакт за обратна връзка. Архивът на интернет показва, че уеб адресите на мексиканския и българския "Липовон" са създадени на една и съща дата преди 10 години. На адреса на фирмата, която се представя за вносител в българския сайт на "Липовон" се оказва магазин за хидроизолация. Влогърът Любомир Жечев се усъмнява в произхода на продукта и поръчва от 5 различни сайта.

Източник: fakti.bg