Инфантино планира два нови турнираПрезидентът на ФИФА Джани Инфантино ще

...
Инфантино планира два нови турнираПрезидентът на ФИФА Джани Инфантино ще
Коментари Харесай

Инфантино планира два нови турнира

Инфантино възнамерява два нови шампионата
Президентът на ФИФА Джани Инфантино ще разиска с други публични лица този петък проектите за два нови международни шампионата. Управляващото звено на ФИФА се събира на среща в Кигали, Руанда, с цел да дискутира предложенията за ново,,Мини Световно състезание “ и уголемен вид на,,Световното клубно състезание “.

Инфантино написа писмо до членовете на съвета на ФИФА през май, като съгласно него проектите му са солидно подкрепени финансово от вложители, които са склонни да похарчат 25 милиарда $ за 12 години, започвайки от 2021. В писмото не бяха упоменати имената на вложителите, само че съгласно медийни източници японският конгломерат SoftBank Group са отпред на консорциума.

Въпреки това, проектите на Инфантино бяха посрещнати с възмущение от клубове и лиги в Европа, като президентът на УЕФА Александър Чеферин дефинира предложенията като,,безпощадни и меркантилни “, обвинявайки ФИФА в,,продаването на душата “ на най-великата игра. Ако проектите, които желае Инфатино, бъдат осъществени, това ще докара до съществени промени в интернационалния футболен календар.

Мини Световното състезание ще включва осем национални тима и ще се организира на всеки две години в добавка към обичайния Мондиал, който е на всеки четири. Турнирът ще бъде прочут като,,Финалните 8 “ и ще се състои вероятно на всеки две години октомври или ноември, стартирайки от 2021 година.

Това ще значи и завършек на Купата на Конфедерациите. Годишното издание на Световното клубно състезание, което сега е от седем тима, ще бъде увеличено на 24 състава и ще се състои един път на всеки четири години, съгласно предлагането на Инфантино. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР